Home » News » Amerikaanse aandelenfutures zijn gematigd door de angst voor de rente in het Midden-Oosten.

Amerikaanse aandelenfutures zijn gematigd door de angst voor de rente in het Midden-Oosten.

News Team

Amerikaanse aandelenindexfutures bleven maandag in de avondtransacties steken, waardoor de daling op Wall Street werd verlengd, omdat de risicobereidheid kwetsbaar bleef in het licht van de geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten en de langdurig hogere rentetarieven.

Israël bereidde vergelding voor op een grootschalige raket- en drone-aanval door Iran dit weekend. Hoewel de aanval van Iran weinig schade had aangericht, verhoogde het de mogelijkheid van een bredere oorlog in het Midden-Oosten, waardoor handelaren grotendeels een voorkeur bleven houden voor veilige activa zoals goud.

Uit beter dan verwachte Amerikaanse detailhandelsverkopen bleek dat de consumentenbestedingen sterk bleven – een trend die naar verwachting de komende maanden de inflatie zal ondersteunen en de rente hoog zal houden. De rente op staatsobligaties steeg na de lezing, waardoor de aandelenmarkten onder druk kwamen te staan.

De S&P 500 Futures bleven stabiel op 5.104,0 punten, terwijl de Nasdaq 100 Futures om 19:11 ET (23:11 GMT) vlak bleven op 17.878,50 punten. De Dow Jones Futures bleven vlak op 38.000 punten.

Wall Street breidt de verliezen uit na een sombere week

De Wall Street-indexen boekten maandag steile verliezen, waarmee de daling ten opzichte van de week ervoor werd voortgezet, nadat beleggers door een hele reeks negatieve signalen hun winsten bleven vasthouden aan een sterke rally in het eerste kwartaal (Q1).

Hoewel er enkele tegenvallers waren, kende het winstseizoen over het eerste kwartaal een zwakke start met teleurstellende cijfers van een hele reeks grote banken. Ook de aanhoudende zwakte bij de zwaargewicht technologiebedrijven woog zwaar, te midden van de toenemende vrees dat hun winsten een stijging van de waarderingen in het eerste kwartaal niet zullen rechtvaardigen.

De S&P 500 daalde 1,2% naar 5.061,82 punten, terwijl de NASDAQ Composite maandag 1,8% sloot op 15.885,02 punten. De Dow Jones Industrial Average daalde 0,7% naar 37.735,11 punten.

Johnson&Johnson, Morgan Stanley verdiensten van de tap

Het winstseizoen voor het eerste kwartaal zal dinsdag aantrekken met kwartaalresultaten van Johnson&Johnson (NYSE: JNJ), UnitedHealth Group Incorporated (NYSE:UNH), Bank of America Corp (NYSE: BAC) en Morgan Stanley (NYSE: MS).

Bank of America en Morgan Stanley zullen scherp in de gaten worden gehouden nadat de meeste van hun sectorgenoten teleurstellende resultaten over het eerste kwartaal hebben geboekt.

Goldman Sachs Group Inc (NYSE: GS) ging tegen deze trend in en overtrof de verwachtingen van Wall Street wat betreft de sterkte van zijn investment banking-tak. Het aandeel steeg maandag met 2,9% en bleef vlak in de aftermarket-handel.

Powell’s toespraak wachtte op meer koersaanwijzingen

Verschillende leden van de Federal Reserve zullen later op dinsdag ook spreken, met bijzondere aandacht voor voorzitter Jerome Powell voor eventuele verdere aanwijzingen over de rentetarieven. Powell gaat in gesprek met de gouverneur van de Bank of Canada, Tiff Macklem.

De toespraak van Powell komt in de nasleep van toenemende tekenen dat de Amerikaanse inflatie de komende maanden hardnekkig zal blijven, waardoor de centrale bank meer impulsen krijgt om de rente langer hoog te houden. Er werd gezien dat de markten de weddenschappen op een renteverlaging in juni grotendeels teniet deden.

Een dergelijk scenario belooft weinig goeds voor de aandelenmarkten.

Source: https://buystocks.co.uk/news/us-stock-futures-subdued-amid-middle-east-interest-rate-fears/