Home » News » De aandelen van Trump zijn getankt na de aankondiging van een massale aandelenverkoop.

De aandelen van Trump zijn getankt na de aankondiging van een massale aandelenverkoop.

News Team

De aandelen van Trump Media & Technology Group kelderen opnieuw nadat het bedrijf een potentieel enorme nieuwe toestroom van aandelen aankondigde. Het in moeilijkheden verkerende bedrijf verliest snel geld, en een nieuw aandelenaanbod zou het kunnen helpen het hoofd boven water te houden.

Maar er zit een keerzijde aan het teruggaan naar de markt met meer aandelen: de maandag aangekondigde toevoeging van 21,5 miljoen aandelen die te koop staan, zou meer dan 15% meer aandelen toevoegen aan de openbaar beschikbare aandelen van de Truth Social-eigenaar. Dat zou de bestaande belangen van aandeelhouders aanzienlijk devalueren, inclusief die van voormalig president Donald Trump. En het betekent dat miljoenen aandelen kunnen worden verkocht.

Deze aanvraag beoogt alle aandelen te registreren die verband houden met de fusie die Trump Media openbaar maakte, inclusief de aandelen die aan warrants zijn gekoppeld. Warrants geven de houder het recht om aandelen van een bedrijf tegen een vaste prijs te kopen.

“De overtuiging is dat ze de warrant zullen inruilen voor een aandeel en die aandelen vervolgens onmiddellijk zullen verkopen”, zegt John Rekenthaler, vice-president onderzoek bij Morningstar.

Matthew Tuttle, CEO van Tuttle Capital Management, zegt dat het management ‘dom’ zou zijn als het niet meer aandelen zou verkopen, ook al zal de stap de aandeelhouders van streek maken.

De aandelen van TMTG (DJT) daalden halverwege de dag met ongeveer 17%   Maandag. De aandelenkoersen waren de afgelopen maanden hoger gestegen in afwachting van de fusie van een blanco cheque-overnamebedrijf met Trumps mediabedrijf. Maar het heeft meer dan 60% van zijn waarde verloren vanaf zijn hoogtepunt op 26 maart, de dag nadat de fusie was voltooid en het publiekelijk begon te handelen als TMTG.

“Elke keer dat je een aandelenstijging ziet, zoals je deze sprong zag, is een secundair aanbod altijd een risico”, aldus Tuttle. “Ik denk dat veel investeerders in deze sector dat niet weten. … Er zitten waarschijnlijk veel Trump-fans die zeggen: wat maakt het uit?

Toch zal de daling van het aandeel op basis van deze laatste update waarschijnlijk tijdelijk zijn, zei hij.

“Dit zal sommige mensen kwaad maken. Andere mensen zouden ernaar kunnen kijken en proberen de dip te kopen”, aldus Tuttle. “Zolang Trump op de een of andere manier in het nieuws is, zal dit een meme-aandeel zijn. Mensen gaan het verhandelen.”

Aandeelhouders, waaronder Trump, hebben hun aandelen al in waarde zien dalen sinds de beursgang van het bedrijf.

Iedereen die Trump Media op 27 maart op de slothoogte van $66,22 kocht, heeft nu meer dan de helft van zijn geld verloren. De steile dalingen hebben een deuk geslagen in het vermogen van Trump. Het belang van de voormalige president werd op het slotpiekpunt van de aandelenkoers van Trump Media gewaardeerd op 5,2 miljard dollar. Maandagochtend was het gedaald tot ongeveer 2,3 miljard dollar. Het nettovermogen van Trump daalde maandag met ongeveer $400.000 als gevolg van de koersdaling van het aandeel.

Deze aanvraag beoogt ook meer dan 146 miljoen aandelen van sommige aandeelhouders te registreren voor wederverkoop – inclusief alle 114,8 miljoen van Trumps 78,8 miljoen huidige en 36 miljoen potentiële aandelen die zouden kunnen worden toegekend als de aandelenkoers boven een bepaald niveau blijft.

Hoewel ze die aandelen niet meteen kunnen verkopen, betekent deze stap dat ze een stap dichter bij de mogelijkheid zijn om dat wel te kunnen doen zodra de rest van de verbodsbepalingen zijn opgeheven, inclusief een lock-upperiode van zes maanden, zegt Michael Ohlrogge, medewerker hoogleraar aan de NYU School of Law.

Waarom Trump Media-aandelen zo volatiel zijn

Er zijn verschillende redenen achter de opvallende schommelingen van het aandeel. Het bedrijf is verbonden met Trump, een polariserende politieke figuur wiens associatie met de aandelen onder de loep is genomen. Het publieke debuut van Trump Media markeerde ook de terugkeer van de voormalige president naar Wall Street na jaren van regelgevende en juridische hindernissen.

Deskundigen hebben particuliere beleggers gewaarschuwd voorzichtig te zijn als ze ervoor kiezen om in de aandelen te handelen, vooral omdat het bedrijf niet over de fundamenten beschikt om zijn torenhoge waardering te ondersteunen. Trump Media verloor in 2023 $58 miljoen en verdiende slechts $4,1 miljoen aan inkomsten.

Trump bezit momenteel meer dan 57% van de aandelen van het bedrijf. Tenzij hij aandelen zou kopen in het nieuwe openbare aanbod, zou Trump iets minder dan de helft van de beursgenoteerde aandelen van het bedrijf bezitten nadat het meer aandelen had uitgegeven.

Maar het bedrijf heeft geld nodig. Het bedrijf zegt aanzienlijke twijfels te hebben over zijn vermogen om zijn activiteiten voort te zetten. Het bedrijf genereert weinig inkomsten, verliest miljoenen dollars en verliest ook veel van zijn gebruikers.

Hoewel de aandelenuitgifte niet direct verband hield met het strafproces tegen Trump dat maandag begon, merkte het bedrijf in een waarschuwing aan potentiële investeerders op dat de lopende juridische procedures van Trump een risico vormen voor de reputatie en het merk van het bedrijf.

“President Donald J. Trump is het onderwerp van talloze juridische procedures. Een ongunstige uitkomst in een of meer van de lopende juridische procedures zou een negatieve impact kunnen hebben op TMTG”, aldus het bedrijf. “Als president Donald J. Trump niet langer substantiële tijd aan Truth Social zou kunnen besteden, zouden de zaken van TMTG negatief worden beïnvloed.”

Source: https://buystocks.co.uk/news/trump-stock-tanks-after-announcing-massive-share-sale/