Home » News » Amerikaanse aandelenfutures zinken terwijl Meta-begeleiding de technologie in de war brengt.

Amerikaanse aandelenfutures zinken terwijl Meta-begeleiding de technologie in de war brengt.

News Team

Amerikaanse aandelenindexfutures daalden woensdag tijdens avonddeals, waarbij zwaargewicht technologieaandelen opnieuw zwak werden na teleurstellende verwachtingen voor het tweede kwartaal van Facebook-eigenaar Meta Platforms Inc (NASDAQ: META).

Een piek in de rente op staatsobligaties zette ook de aandelenmarkten onder druk, omdat de markten zenuwachtiger werden over aankomende groei- en inflatiegegevens die waarschijnlijk een rol zullen spelen in de rentevooruitzichten van de Federal Reserve.

De S&P 500 Futures daalden met 0,6% naar 5.075,00 punten, terwijl de Nasdaq 100 Futures met 1,1% daalden naar 17.460,75 punten om 19:49 ET (23:49 GMT). Dow Jones Futures daalde 0,2% naar 38.591,0 punten.

Meta zakt met 15% en haalt technische collega’s naar beneden

De aandelen van Meta daalden in de aftermarket-handel met 15% naar het laagste punt in bijna drie maanden, nadat het bedrijf een zwakker dan verwachte omzet voor het tweede kwartaal had voorspeld als gevolg van hogere uitgaven aan kunstmatige intelligentie.

Deze verwachtingen compenseerden grotendeels de sterker dan verwachte winstcijfers over het eerste kwartaal en zetten een sombere toon voor de komende winstcijfers van de belangrijkste technologiebedrijven van het bedrijf, met name Microsoft Corporation (NASDAQ: MSFT) en Alphabet Inc (NASDAQ: GOOG).

De twee daalden respectievelijk met ongeveer 2% en 3% in de aftermarket-handel, omdat de richtlijnen van Meta de bezorgdheid deden toenemen dat hogere uitgaven aan AI de winststijging van de technologie grotendeels zullen compenseren.

Microsoft en Alphabet zullen donderdag na de bel hun winst over het eerste kwartaal bekendmaken.

Het herstel van Wall St werd afgebroken omdat de renteschommelingen aanhielden

De Wall Street-indexen kenden woensdag een middelmatige sessie, nadat een herstel van bijna drie maanden durende dieptepunten werd afgebroken door de aanhoudende vrees voor een langere rente.

De S&P 500 steeg marginaal naar 5.071,63 punten, terwijl de NASDAQ Composite woensdag 0,1% steeg naar 15.712,75 punten. De Dow Jones Industrial Average daalde 0,1% naar 38.460,92 punten.

De Wall Street-indexen kenden een grotendeels negatieve start van het tweede kwartaal, waarbij de verliezen de afgelopen week toenamen toen tekenen van hoge inflatie en agressieve commentaren van de Federal Reserve ervoor zorgden dat traders de meeste verwachtingen voor een renteverlaging in juni inschatten.

De nadruk deze week lag op de komende gegevens over het bruto binnenlands product, die donderdag verschijnen, en de PCE-prijsindexgegevens, die vrijdag verschijnen. Verwacht wordt dat beide metingen een rol zullen spelen in de vooruitzichten voor de Amerikaanse rente.

De rente op staatsobligaties steeg vooruitlopend op de cijfers, waardoor de aandelenmarkten onder druk kwamen te staan.

Ook de gemengde winstcijfers wogen zwaar, omdat United Parcel Service Inc (NYSE: UPS) en JetBlue Airways Corp (NASDAQ: JBLU) daalden door respectievelijk een zwakke omzet en teleurstellende vooruitzichten.

Socialemediaaandelen en IBM dalen in de aftermarket-handel

Socialemediaaandelen Snap Inc (NYSE: SNAP) en Pinterest Inc (NYSE: PINS) daalden tussen 4% en 6% in de aftermarket-handel, en volgden een daling in Meta.

IBM (NYSE: IBM) daalde met 8,3% vanwege de zwakke winstcijfers over het eerste kwartaal, terwijl het bedrijf ook een deal ter waarde van $6,4 miljard aankondigde om Hashicorp Inc (NASDAQ: HCP) te kopen.

Aan de andere kant steeg Ford Motor Company (NYSE: F) met 1,7% dankzij sterke winsten over het eerste kwartaal en positieve verwachtingen. Chipotle Mexican Grill Inc (NYSE: CMG) voegde ruim 3% toe nadat het de verwachtingen overtrof met de winst over het eerste kwartaal.

Source: https://buystocks.co.uk/news/us-stock-futures-sink-as-meta-guidance-miss-rattles-tech/