Home » News » Applied Materials investeert 4 miljard dollar in chiponderzoekscentrum Silicon Valley

Applied Materials investeert 4 miljard dollar in chiponderzoekscentrum Silicon Valley

News Team

De Amerikaanse halfgeleidergereedschapmaker Applied Materials Inc (NASDAQ: AMAT) zei maandag dat het van plan is om tot $ 4 miljard uit te geven aan een onderzoekscentrum in het hart van Silicon Valley om de vooruitgang in de productie van halfgeleiders te versnellen.

Het centrum, dat zal worden gevestigd in Sunnyvale, Californië, zal in 2026 online gaan en tot 2.000 technische banen creëren, zei Applied, ‘s werelds grootste maker van de gereedschappen die worden gebruikt bij het maken van chips.

De faciliteit zal gedurende het eerste decennium ongeveer $ 25 miljard aan onderzoekswerk huisvesten, waarbij personeel van onderzoeksuniversiteiten en grote chipfabrikanten zoals Intel Corp (NASDAQ: INTC), Taiwan Semiconductor Manufacturing Co en Samsung Electronics (OTC: SSNLF) Co Ltd samenkomen. anderen.

De aankondiging komt terwijl de VS probeert geavanceerde halfgeleiderproductie terug te brengen met vorig jaar een maatregel van $ 52 miljard.

Applied Materials zei dat de nieuwe faciliteit, het Equipment and Process Innovation and Commercialization (EPIC) Center genaamd, de grootte zal hebben van meer dan drie Amerikaanse voetbalvelden. Applied zei dat het er zeven jaar in zal investeren en wil subsidies van de overheid via de CHIPS and Science Act.

“We gaan absoluut vooruit. De schaal van hoe snel we investeren zal worden gekoppeld aan de stimuleringsmaatregelen van de overheid”, vertelde Gary Dickerson, CEO van Applied Materials, aan Reuters. “De economische aspecten hiervan zijn overtuigend in termen van het versnellen van de technologische roadmaps voor onze klanten en ook voor Applied.”

Het kan vele jaren duren om ideeën van onderzoeksuniversiteiten over te nemen en ze om te zetten in gereedschappen die in fabrieken worden gebruikt, aldus leidinggevenden van Applied. Door universiteiten en chipfabrikanten onder één dak te brengen met Applied, hoopt het bedrijf die tijd met bijna een derde te verkorten door de drie groepen een deel van hun werk parallel te laten uitvoeren.

De Amerikaanse vice-president Kamala Harris zal naar verwachting een Applied Materials-evenement in Silicon Valley bijwonen om het centrum aan te kondigen, samen met topmanagers van grote chipbedrijven.

Hoge overheidsfunctionarissen die de media voorafgaand aan het evenement informeerden, zeiden dat het ministerie van Handel meer dan 300 interesseverklaringen heeft ontvangen voor het $ 39 miljard deel van de CHIPS Act voor productiestimulansen. Ze zeiden dat details over aanvraagvereisten voor $ 11 miljard gereserveerd voor onderzoeksfaciliteiten in het vroege najaar zullen komen.

Source: https://buystocks.co.uk/news/applied-materials-to-invest-4-billion-in-silicon-valley-chip-research-center/