Home » News » Australische beurs verlaat officieel blockchain-plannen: rapport

Australische beurs verlaat officieel blockchain-plannen: rapport

News Team

De Australische beursbeheerder heeft plannen opgegeven om zijn softwareplatform opnieuw op te bouwen met behulp van blockchain-technologie, wat een significante afwijzing markeert van het ooit gevierde concept dat bekendheid kreeg naast cryptocurrencies.

De Australian Securities Exchange (ASX) veroorzaakte frustratie onder marktdeelnemers in november 2022 toen het besloot om de herbouw van zijn uitgebreide handels-, afwikkelings- en clearingsoftware op basis van gedecentraliseerd computergebruik te “pauzeren”. Een externe beoordeling concludeerde dat er na zeven jaar ontwikkeling aanzienlijk meer werk nodig was.

Na de aanvankelijke pauze heeft het bedrijf aangegeven dat het alternatieven onderzoekt voor een nieuwe poging om zijn 30 jaar oude software opnieuw op te bouwen. Tijdens een bijeenkomst met deelnemers op 17 mei werd echter gemeld dat het bedrijf verklaarde dat het geen blockchain of een gerelateerde gedistribueerde grootboektechnologie (DLT) zou integreren.

Toen hem werd gevraagd naar de aanpak voor de volgende poging, verklaarde projectdirecteur Tim Whiteley tijdens de bijeenkomst dat hoewel de beurs alle opties onderzoekt, het waarschijnlijk meer conventionele technologie zal moeten gebruiken om de gewenste zakelijke resultaten te bereiken.

De verklaring geeft de afronding aan van een project dat naar verwachting een van de meest opvallende voorbeelden zal laten zien van een concept gericht op het versnellen van online transacties door middel van veilige verwerking op meerdere locaties.

ASX stond op het punt om ‘s werelds eerste effectenbeurs te zijn die blockchain-technologie zou toepassen in de werking van zijn kerndiensten in samenwerking met de in New York gevestigde aannemer Digital Asset, die de technologie leverde. ASX kocht een klein belang in Digital Asset nadat het in 2016 was ingehuurd om zijn software opnieuw op te bouwen.

Tijdens de bijeenkomst informeerde Whiteley de deelnemers dat ASX vooruitgang boekte in de richting van het afronden van een nieuwe strategie tegen het einde van het jaar. Hij zei dat het bedrijf een verzoek om informatie naar potentiële softwareleveranciers had gestuurd en een verzoek om een voorstel had gedaan aan geïnteresseerde partijen om uitgebreidere feedback te krijgen.

ASX ontving feedback van marktdeelnemers die hun voorkeur uitten voor een minder risicovolle aanpak, waarbij een plotselinge overgang naar nieuwe software op één enkele datum wordt vermeden. Whiteley erkende dat met deze feedback rekening was gehouden bij het planningsproces van de implementatie.

Source: https://buystocks.co.uk/news/australian-stock-exchange-officially-abandons-blockchain-plans-report/