Home » News » Aziatische aandelen herstellen zich nu de technologiecrisis afneemt, maar wekelijkse verliezen liggen op de loer

Aziatische aandelen herstellen zich nu de technologiecrisis afneemt, maar wekelijkse verliezen liggen op de loer

News Team

De meeste Aziatische aandelen stegen vrijdag, waarbij technologieaandelen deze week een zekere mate van steile verliezen herstelden toen de rente op staatsobligaties daalde, hoewel de meeste regionale indices nog steeds op wekelijkse verliezen afstevenden.

Door de onzekerheid over de oorlog tussen Israël en Hamas en de stijgende rentes boekten de Aziatische markten deze week scherpe verliezen, terwijl de verwachting van een reeks grote bijeenkomsten van de centrale banken volgende week beleggers ook grotendeels risicomijdend hielden.

De middelmatige winstcijfers op Wall Street waren ook zwakke signalen voor regionale aandelen, vooral de technologiesector.

Tech-rout treft deze week Aziatische aandelen

De Zuid-Koreaanse KOSPI steeg vrijdag met 0,8%, maar behoorde deze week tot de slechtste presteerders, met een daling van 2,7%, omdat zwaargewicht technologieaandelen steile dalingen noteerden.

Verliezen op Japanse technologieaandelen brachten de Nikkei 225 op koers voor een wekelijkse daling van 1%, zelfs toen de index vrijdag met 1,5% herstelde.

Gegevens toonden aan dat de inflatie in Tokio in oktober meer groeide dan verwacht, wat wijst op een heropleving van de landelijke inflatie en mogelijk een agressievere houding van de Bank of Japan, wanneer deze aanstaande dinsdag bijeenkomt.

De Hang Seng uit Hong Kong behoorde tot de beter presterende aandelen, steeg vrijdag met 1,6% en bleef op koers voor een licht positieve week. Maar de index handelde nog steeds dicht bij een laagste punt in elf maanden eerder in oktober.

De futures voor de Indiase Nifty 50-index wezen op een sterkere opening, nadat de index zes opeenvolgende sessies daalde. Maar de Nifty presteerde deze week het slechtst in Azië, met een daling van 3,5% ten opzichte van zijn blootstelling aan zware technologie.

De rente op Amerikaanse staatsobligaties daalde tijdens de nachtelijke handel en bood enige verlichting voor de technologiesector, omdat het sentiment verbeterde dankzij sterker dan verwachte cijfers over het bruto binnenlands product. Maar de rendementen bleven nog steeds in het zicht van meerjarige pieken, waarbij de Fed-vergadering volgende week grotendeels de richting ervan zou bepalen.

Chinese aandelen behoren tot de betere wekelijkse presteerders op het gebied van stimuleringshoop

De Chinese Shanghai Shenzhen CSI 300 en Shanghai Composite indexen stegen respectievelijk 0,4% en 0,2% en behoorden deze week tot de beter presterende in Azië nadat de regering een massale uitgifte van obligaties had aangekondigd om de lokale economische groei te stimuleren.

De twee indexen zouden, samen met de Hang Seng, de week tussen 0,2% en 0,4% hoger eindigen.

Gegevens van vrijdag lieten ook zien dat de Chinese industriële winsten in september licht verbeterden, maar dit jaar tot nu toe nog steeds met 9% daalden.

De Australische ASX 200 steeg vrijdag met 0,5%, met enig optimisme over China, maar zou deze week 0,8% verliezen.

De anticipatie van de Fed houdt de aandelenkoersen scherp

Terwijl regionale aandelen vrijdag enige winst boekten, bleef het sentiment grotendeels negatief in afwachting van een bijeenkomst van de Federal Reserve volgende week.

Er wordt algemeen verwacht dat de centrale bank de rente ongemoeid zal laten. Maar Fed-functionarissen hebben de deur opengehouden voor nog minstens één renteverhoging dit jaar. Ook de Amerikaanse rente zal naar verwachting langer hoger blijven.

Elk agressief signaal van de Amerikaanse centrale bank zal waarschijnlijk leiden tot meer verliezen op de aandelenmarkt.

Source: https://buystocks.co.uk/news/asian-stocks-rebound-as-tech-rout-eases-but-weekly-losses-on-tap/