Home » News » Aziatische aandelen stijgen ondanks de inzinking van de Chinese vastgoedsector

Aziatische aandelen stijgen ondanks de inzinking van de Chinese vastgoedsector

News Team

De Aziatische aandelenmarkten herstelden zich donderdag en de dollar werd steviger, ook al verkochten mondiale beleggers opnieuw de onrustige vastgoedsector op het Chinese vasteland.

MSCI’s breedste index van aandelen uit de regio Azië-Pacific buiten Japan steeg met 0,1% en is deze maand tot nu toe met 4,3% gestegen.

Het rendement op de 10-jarige staatsobligaties bereikte 4,4902%, vergeleken met de Amerikaanse slotkoers van 4,508% op woensdag.

De tweejaarsrente, die stijgt als gevolg van de verwachtingen van beleggers over hogere Fed-fondsrentes, bereikte 4,9277%, vergeleken met een Amerikaanse slotkoers van 4,936%.

Australische aandelen stegen met 0,26%, terwijl de Japanse Nikkei-aandelenindex met 1,53% steeg.

De Hong Kong Hang Seng Index maakte een vroege winst ongedaan en daalde in de middag met 0,25%, terwijl de Chinese bluechip CSI300 Index 0,1% hoger noteerde.

De Chinese vastgoedsector in moeilijkheden wordt donderdag nauwlettend in de gaten gehouden nadat de meeste grote aandelen een dag eerder een rally hadden doorgemaakt na een bericht van Reuters dat Ping An Insurance Group door de Chinese autoriteiten was gevraagd een controlerend belang te nemen in Country Garden Holdings.

Een woordvoerder van Ping An zei dat het bedrijf niet door de overheid was benaderd en ontkende het rapport van Reuters waarin vier bronnen werden aangehaald die bekend waren met het plan.

De Hang Seng Mainland Properties Index daalde donderdag met 3,73% en de Hang Seng Properties Index, die ontwikkelaars uit Hong Kong bestrijkt, daalde met 0,7%.

“Ik denk dat aandelenbeleggers nog steeds terugdeinzen voor Chinees onroerend goed omdat er zoveel onbekenden zijn”, zegt Jason Lui, hoofd van APAC Equity & Derivative Strategy bij BNP Paribas.

‘Het is moeilijk om beleggers te vragen terug te gaan naar de dagen vóór de vastgoedcrisis, omdat vastgoed in de toekomst een heel andere rol gaat spelen in de Chinese economische ontwikkeling.

“Vastgoed moet niet langer een rem vormen op het bbp en het sentiment, zodat beleggers zich kunnen richten op de echte groeimotoren.”

In de vroege Europese transacties stegen de pan-regionale Euro Stoxx 50-futures met 0,1%, de Duitse DAX-futures daalden met 0,05%, en de FTSE-futures daalden met 0,16% naar 7.401,5.

Amerikaanse aandelenfutures, de S&P 500 e-minis, daalden met 0,06% naar 4.396,8.

De Chinese inflatiecijfers voor oktober die donderdag zijn gepubliceerd, laten volgens officiële statistieken een daling van 0,1% zien ten opzichte van september en een daling van 0,2% ten opzichte van één jaar.

De dollar daalde 0,03% ten opzichte van de yen naar 150,93. Het beweegt zich terug naar zijn hoogtepunt dit jaar van 151,74 op 31 oktober.

De Europese eenheidsmunt steeg die dag met 0,0% naar $1,0708, na een stijging van 1,25% in een maand, terwijl de dollarindex, die de dollar volgt ten opzichte van een mandje valuta’s van andere grote handelspartners, steeg naar 105,51.

De dollar heeft zich hersteld van de scherpe uitverkoop van vorige week, dankzij het toenemende vertrouwen dat de Fed een einde heeft gemaakt aan de renteverhoging. Er bestaat minder overeenstemming over de vraag of er een renteverlaging in het verschiet ligt nu de inflatie nog steeds boven de doelstelling van 2% van de Amerikaanse Federal Reserve ligt.

Op Wall Street steeg de S&P 500 met 0,10% en de Nasdaq Composite met 0,08%. De Dow Jones Industrial Average daalde 0,12%.

De S&P 500 steeg voor de achtste dag op rij en verlengde daarmee de langste winstreeks in twee jaar.

De Federal Reserve heeft vorige week de daggeldrente binnen het huidige bereik van 5,25%-5,50% gehouden en de centrale bank zal naar verwachting medio volgende maand opnieuw bijeenkomen.

De Amerikaanse wekelijkse werkloosheidscijfers die donderdag zijn gepubliceerd, zullen nauwlettend in de gaten worden gehouden als indicator voor hoe de arbeidsmarkt van het land presteert. Economen voorspellen dat de claims de 219.000 zullen bereiken, nadat ze vorige week op 217.000 uitkwamen.

De olieprijzen daalden woensdag met ruim 2% naar het laagste niveau in meer dan drie maanden, als gevolg van zorgen over de afnemende vraag in de VS en China.

Tijdens de Aziatische handel donderdag steeg de Amerikaanse ruwe olie met 0,15% naar $75,44 per vat. Brent-olie steeg naar $79,68 per vat.

Goud noteerde iets lager. Spotgoud werd verhandeld tegen $1948,9332 per ounce. [GOL/]

Source: https://buystocks.co.uk/news/asian-shares-rise-despite-chinese-property-slump/