Home » News » De winst van Sony daalt door de chipdaling en handhaaft de verkoopdoelstelling voor de PS5

De winst van Sony daalt door de chipdaling en handhaaft de verkoopdoelstelling voor de PS5

News Team

De bedrijfswinst van Sony daalde in het kwartaal juli-september met 29%, omdat het bedrijf werd getroffen door zwakkere prestaties bij de beeldsensor- en financiële divisies.

De winst over het kwartaal bedroeg 263 miljard yen ($1,74 miljard). Dat vergeleken met een schatting van 306 miljard yen van 10 door LSEG ondervraagde analisten.

Het Japanse technologieconglomeraat is geëvolueerd van de maker van iconische huishoudelijke elektronica zoals de Walkman naar een entertainmentgigant die zich uitstrekt over games, films en muziek en is ook een toonaangevende maker van beeldsensoren.

De winst bij Sony’s chipsdivisie daalde met 38%, getroffen door hogere kosten en zwakkere verkoop van beeldsensoren.

Sony handhaafde zijn verkoopdoelstelling van 25 miljoen PlayStation 5 (PS5)-consoles dit boekjaar, waarbij het bedrijf op zoek was naar een boost van een nieuwe, slankere versie van het apparaat.

“Het is niet iets dat we gemakkelijk kunnen bereiken”, zei Sony-president Hiroki Totoki over de verkoopdoelstelling.

Het conglomeraat verkocht in het tweede kwartaal 4,9 miljoen PS5-eenheden, wat de omzet dit boekjaar op 8,2 miljoen stuks brengt.

Waarnemers uit de industrie waren verrast door de recente aankondiging dat gaming-chef Jim Ryan volgend jaar maart zal aftreden, waarbij ontwikkelaar Bungie het personeel zal schrappen te midden van wijdverbreide ontslagen in de industrie.

De release van “Marvel’s Spider-Man 2” op 20 oktober biedt vrolijkheid tijdens het belangrijke eindejaarswinkelseizoen, waarbij de game de snelst verkopende PlayStation-titel ooit wordt.

Eind oktober zijn er vijf miljoen exemplaren van de game verkocht, aldus Sony.

Rival Nintendo heeft de afgelopen maanden een reeks hits gescoord, terwijl het bedrijf gamers blijft aantrekken, ondanks het mijden van de geavanceerde graphics die Sony en Xbox-maker Microsoft nastreven.

Sony verhoogde zijn omzetverwachting voor het hele jaar voor de gameseenheid met bijna 5% tot 190 miljard yen. De winst werd in het tweede kwartaal ondersteund door hogere verkopen van games van derden, maar werd beïnvloed door een toename van hardwareverliezen.

De filmdivisie van Sony zal een live action-versie van Nintendo’s iconische “Zelda”-franchise medefinancieren en distribueren, wat ertoe zal leiden dat analisten de mogelijkheid van verdere samenwerking tussen de twee toonaangevende Japanse entertainmentbedrijven opperen.

“Het sterke distributienetwerk van Sony en het trackrecord op het gebied van publicaties zouden het een strategische zet voor Nintendo kunnen maken”, schreef Jefferies-analist Atul Goyal in een klantnota voorafgaand aan de inkomsten van Sony.

Het bedrijf handhaafde zijn bedrijfswinst voor het hele jaar op 1,17 biljoen yen, maar verhoogde zijn omzet- en nettowinstverwachting met elk 2%.

($1 = 151,0600 yen)

Source: https://buystocks.co.uk/news/sony-profit-slides-on-chip-slump-maintains-ps5-sales-target/