Home » News » Aziatische aandelen volgen Wall Street Futures lager, terwijl Nvidia teleurstelt.

Aziatische aandelen volgen Wall Street Futures lager, terwijl Nvidia teleurstelt.

29 August 2024 Door News Team

Aziatische aandelen volgden donderdag de Wall Street futures, omdat de resultaten van Nvidia een aantal optimistische beleggers teleurstelden, terwijl de dollar stabiliseerde en de rentecurve van Amerikaanse staatsobligaties bijna positief werd.

Beleggers wachten nu op de wekelijkse Amerikaanse werkloosheidsaanvragen, die steeds belangrijker worden nu de Federal Reserve zich richt op de gezondheid van de arbeidsmarkt, en op inflatiecijfers uit Duitsland en Spanje, die aanwijzingen geven over mogelijke renteverlagingen na september.

MSCI’s breedste index van Azië-Pacific aandelen buiten Japan daalde 0,6% doordat tech aandelen daalden. De Nikkei daalde 0,4% terwijl Zuid-Korea daalde met 0,7%.

Nvidia’s derde kwartaal omzetprognose van $32,5 miljard overtrof de schattingen van Wall Street. De resultaten konden echter nog steeds niet de meest optimistische investeerders imponeren, die een duizelingwekkende rally in de aandelen hebben veroorzaakt.

De aandelen van de AI-lieveling daalden met 7,6% in de nabeurshandel en verloren zo’n 236 miljard dollar van hun marktwaarde.

Hierdoor daalden de Nasdaq futures in Azië in de beginfase met 1%, terwijl de S&P futures met 0,5% daalden.

De chipleverancier van Nvidia, TSMC, daalde 2,4% bij de opening van de aandelen, waardoor de bredere Taiwanese markt met 1,3% daalde.

“Nvidia is in zekere zin het slachtoffer geworden van zijn succes. De aandelenkoers steeg dit jaar met meer dan 180% en in 14 van de afgelopen 15 kwartalen werd de winst overtroffen”, aldus Tony Sycamore, analist bij IG.

“Of de resultaten van vandaag het einde van de sterke affiniteit van investeerders met de chipmaker betekenen, valt nog te bezien. De reactie na de winstcijfers suggereert echter op zijn minst dat het een uitstekend moment is om te overwegen om te diversifiëren van Nvidia naar andere chipmakers.”

De Chinese blue chips daalden met 0,4% voor de vierde dag op rij, omdat teleurstellende resultaten van Chinese bedrijven het zwakke economische herstel van het land benadrukten. UBS verlaagde woensdag zijn prognose voor de bbp-groei in China voor 2024 van 4,9% naar 4,6%.

De Chinese batterijfabrikant CATL daalde 2% nadat twee hoge Republikeinse wetgevers het bedrijf wilden toevoegen aan een beperkte lijst van bedrijven die naar verluidt samenwerken met het leger van Peking.

Jake Sullivan, de nationale veiligheidsadviseur van de VS, rondt drie dagen van gesprekken in Beijing af, die bedoeld waren om de spanningen tussen de twee grootmachten te verminderen.

De Chinese maaltijdbezorggigant Meituan steeg met 7% nadat er een grotere dan verwachte omzetgroei van 21% in het tweede kwartaal werd gerapporteerd

De schulden- en valutamarkten waren over het algemeen stabiel in de Aziatische sessie. Fed Atlanta President Raphael Bostic zei woensdag dat het misschien “tijd is om te bewegen” met renteverlagingen, maar hij wilde bevestiging zien van de banenrapporten en twee inflatierapporten voor de vergadering in september.

De dollar stabiliseerde boven de dieptepunten van meer dan een jaar, ondermijnd door verwachtingen van dreigende renteverlagingen door de Fed. Futures hebben een kwartpuntverlaging volgende maand volledig ingeprijsd en impliceren zelfs een waarschijnlijkheid van 35% van een versoepeling van een halfpunt.

De euro bleef op $ 1,113 staan, nadat deze in de nacht met 0,6% was gedaald. Ook slaagde de euro er niet in de belangrijke weerstand bij $ 1,12 te doorbreken.

De opbrengsten van staatsobligaties waren ‘s nachts gemengd, maar de omgekeerde yieldcurve tussen twee jaar en tien jaar bleef steiler worden tot net binnen een haarlengte van positief. Dat zou de eerste keer zijn sinds juli 2022, afgezien van de korte de-inversie tijdens de marktcrash eerder deze maand.

De tweejaarlijkse rendementen bleven stabiel op 3,8692%, na een daling van 4 basispunten in de nacht van gisteren, terwijl de tienjaarlijkse rendementen nauwelijks veranderden op 3,8368%, slechts 3 basispunten lager dan de tweejaarlijkse.

Goud klom opnieuw en was net niet in staat om een nieuwe piek te bereiken. Goudprijzen stegen met 0,4% tot $2.512,89 per ounce, net iets onder het record van $2.531,6.

Olie steeg licht na twee opeenvolgende sessies van dalingen, omdat zorgen over de vraag vanuit China en de VS de verstoringen van de aanvoer uit Libië tegenwerkten. [O/R]

Brent-ruwe olie futures stegen met 0,1% tot $ 78,75 per vat, nadat ze de afgelopen twee dagen met meer dan 3% waren gedaald, terwijl Amerikaanse West Texas Intermediate-ruwe olie futures met 0,2% stegen tot $ 74,69.

Source: https://buystocks.co.uk/news/asian-shares-track-wall-street-futures-lower-as-nvidia-disappoints/