Home » News » Baidu zou naar verluidt in gesprek zijn met Apple over de samenwerking met AI, waardoor de aandelen enorm zijn gestegen.

Baidu zou naar verluidt in gesprek zijn met Apple over de samenwerking met AI, waardoor de aandelen enorm zijn gestegen.

News Team

De aandelen van Baidu Inc (NASDAQ: BIDU) stegen scherp in de handel in Hong Kong nadat meerdere mediaberichten suggereerden dat het bedrijf in gesprek was met Apple Inc (NASDAQ: AAPL) over het gebruik van de AI-modellen van de Chinese internetgigant in Apple’s iPhone-software in China.

Volgens berichten in de Chinese media zal het AI-model van Baidu worden gebruikt in Apple’s iPhone 16 en IOS 18 in China. De berichten kwamen slechts enkele dagen nadat de Wall Street Journal meldde dat Apple in voorbereidende gesprekken was met Baidu over een dergelijke stap.

De aandelen van Baidu in Hongkong (HK:9888) stegen rond de middag met 6,4% naar HK$104,50, wat een stijging van 0,5% van de Hang Seng-index ondersteunde.

Volgens berichten in de Chinese media had Apple ook Alibaba Group (NYSE: BABA) benaderd over een dergelijke stap, maar uiteindelijk toch voor Baidu gekozen. De aandelen van Alibaba in Hongkong (HK:9988) daalden maandag ruim 1%.

Het gebruik van de AI-modellen van Baidu zal Apple ook helpen de Amerikaanse zorgen over het gebruik van eigen AI-technologie in China weg te nemen, aangezien de Amerikaanse regering herhaaldelijk heeft geprobeerd de toegang van China tot de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van AI te beperken.

Maar deze stap biedt betere vooruitzichten voor de AI-ambities van Baidu, die de afgelopen kwartalen een grote geldput en inkomstenbron voor de Chinese internetgigant zijn geweest. Het bedrijf heeft de ontwikkeling van zijn Ernie Bot-model opgevoerd en is de afgelopen twee kwartalen begonnen met de uitrol van AI-producten voor consumenten- en bedrijfstoepassingen.

De potentiële adoptie van Baidu door Apple komt slechts enkele maanden nadat concurrent Samsung Electronics Co Ltd (KS:005930) Baidu’s Ernie-bot integreerde in zijn Galaxy S24-smartphoneserie in China. Buiten China gebruikt Samsung de AI-modellen van Google in haar toestellen.

Apple zou onlangs ook in gesprek zijn met Google van Alphabet (NASDAQ: GOOG) over het mogelijke gebruik van zijn Gemini AI in zijn iPhones.

De technologiegigant uit Cupertino is het afgelopen jaar enigszins achtergebleven bij zijn collega’s bij het uitrollen van AI-functies. Uit mediaberichten blijkt echter dat het bedrijf aan zijn eigen AI-aanbod werkt en van plan is deze te integreren in de volgende generatie van zijn IOS-software, IOS 18.

Vertegenwoordigers van Apple en Baidu reageerden niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.

AI-integratie kan Apple helpen zijn iPhone-verkopen in China op te krikken, die vier kwartalen op rij zijn gedaald als gevolg van toegenomen overheidstoezicht en scherpere concurrentie van rivalen als Samsung en Huawei.

Source: https://buystocks.co.uk/news/baidu-reportedly-in-talks-with-apple-over-ai-tie-up-shares-surge/