Home » News » US STOCKS-S&P 500 eindigt vrijwel vlak, maar de index boekt de grootste wekelijkse winst van het jaar.

US STOCKS-S&P 500 eindigt vrijwel vlak, maar de index boekt de grootste wekelijkse winst van het jaar.

News Team

De S&P 500 eindigde vrijdag vrijwel vlak, maar de index boekte zijn grootste wekelijkse procentuele winst van 2024 nadat de Federal Reserve deze week vasthield aan voorspellingen voor drie renteverlagingen tegen het einde van het jaar. De Nasdaq eindigde de dag iets hoger, samen met een index van halfgeleiders. De halfgeleiderindex steeg deze week ook scherp, te midden van aanhoudend optimisme over kunstmatige intelligentie.

Vrijdag daalden de consumentengoederenaandelen lager. De aandelen van Nike (NYSE: NKE) daalden scherp nadat ‘s werelds grootste fabrikant van sportkleding waarschuwde dat de omzet in de eerste helft van het boekjaar 2025 met een laag eencijferig percentage zou krimpen.

De aandelen van Lululemon Athletica daalden nadat het bedrijf voorspelde dat de jaaromzet en de winst onder de verwachtingen zouden blijven. Eerder deze week liet de Fed de rente ongewijzigd, maar gaf aan nog steeds op koers te liggen voor drie renteverlagingen dit jaar.

“De markt vatte dat op als een uitspraak dat de Fed niet langer je vijand is, en uiteindelijk ook je vriend zal zijn”, zegt Matt Stucky, hoofd aandelenportefeuillemanager bij Northwestern Mutual Wealth Management Company. Volgens voorlopige gegevens verloor de S&P 500 7,35 punten, of 0,14%, om te eindigen op 5.234,15 punten, terwijl de Nasdaq Composite 26,21 punten, of 0,16%, won tot 16.428,82. De Dow Jones Industrial Average daalde 309,36 punten, of 0,78%, naar 39.472,01.

Handelaren zien nu een kans van ongeveer 71% dat de eerste renteverlaging in juni zal plaatsvinden, tegenover 56% begin deze week, volgens de FedWatch Tool van de CME. Alle drie de belangrijkste indices boekten winsten deze week.

“Op een gegeven moment zou het niet verrassend zijn om een terugval of correctie te zien, of zelfs een zijwaartse handelsperiode, na de winsten die we hebben geboekt sinds de dieptepunten van oktober”, zegt Michael Sheldon, directeur van RDM Financial Group bij Hightower in Westport, Connecticut. Onder de winnaars van de dag maakte FedEx een sprong nadat het bedrijf de verwachtingen van Wall Street voor de kwartaalwinst had overtroffen.

Aan de andere kant eindigde de Digital World Acquisition scherp lager nadat de aandeelhouders van het bedrijf met blanco cheques hadden gestemd om de fusie met het media- en technologiebedrijf van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump goed te keuren.

Source: https://buystocks.co.uk/news/sp-500-hits-a-wall-after-record-breaking-rally/