Home » News » Beste 3 midcap aandelen voor diversificatie van de portefeuille

Beste 3 midcap aandelen voor diversificatie van de portefeuille

Midcap aandelen zorgen voor groei en stabiliteit in een portefeuille. Beleggers die op zoek zijn naar diversificatie van de portefeuille, kunnen een deel toewijzen aan midcap aandelen.

Portefeuillediversificatie maakt deel uit van de strategie van elke belegger. Een geconcentreerde portefeuille levert misschien een groter rendement mits aan de juiste kant van de markt, maar aan de andere kant kan het risico ook hoger zijn. 

Als zodanig is de sleutel om de portefeuille te diversifiëren om voordelen te verkrijgen, wat betekent dat de portefeuille meer groeit in een bullish markt en minder daalt in een bearish markt.

Er zijn verschillende manieren om diversificatievoordelen te verkrijgen. Een manier is bijvoorbeeld om bedrijven uit verschillende bedrijfstakken met een lagere correlatiegraad toe te voegen. Een andere is het toevoegen van mid-cap en small-cap bedrijven naast de klassieke large-cap.

Midcap bedrijven hebben een marktwaarde tussen $2 miljard en $10 miljard, verkregen door de huidige aandelenkoers te vermenigvuldigen met het aantal uitstaande aandelen. Ze brengen de portefeuille in evenwicht en zorgen voor stabiliteit en groei. Dit zijn drie midcap aandelen om te kopen voor portefeuillediversificatie: Health Equity, Arconic Corporation en First Horizon Corporation.

Health Equity

HealthEquity (NASDAQ:HQY) is een Amerikaans technologiegedreven zorgbedrijf uit Utah. Het stelt individuen in staat om onder meer gezondheidszorgkosten te vergelijken en hun rekeningen te betalen. De aandelenkoers is YTD met meer dan 20% gestegen.

De meeste analisten zijn optimistisch en 21 van de 30 hebben een koopadvies voor het aandeel uitgebracht, 9 een neutraal advies. Geen enkele analist heeft een verkoopadvies uitgebracht.

Arconic Corporation

Arconic Corporation (NYSE:ARNC) is een Amerikaans bedrijf uit Pennsylvania dat aluminiumproducten verkoopt. Het werd opgericht in 1888, heeft bijna 14.000 mensen in dienst en de aandelenkoers is de afgelopen twaalf maanden met 32,19% gestegen.

Tegen de huidige marktprijs wordt Arconic gewaardeerd op 3,36 miljard dollar en heeft het een ondernemingswaarde van 4,76 miljard dollar.

First Horizon Corporation

First Horizon (NYSE:FHN) is een Amerikaanse regionale bank uit Memphis, Tennessee. Het biedt bankdiensten en producten aan klanten in 18 staten van de VS en werd opgericht in 1864.

De meeste banken keren dividend uit en First Horizon is geen uitzondering. Het dividendrendement op termijn is 3,44% en de uitbetalingsratio is 28,99%. Het bedrijf wordt gewaardeerd op $9,44 miljard tegen de huidige marktprijs.