HomeNewsBeste 4 aandelen voedsel,- en drankindustrie om te kopen voordat het te laat is

Beste 4 aandelen voedsel,- en drankindustrie om te kopen voordat het te laat is

Mircea Vasiu

Door de stijgende inflatie schoten de voedselprijzen omhoog. Dus wat zijn de beste aandelen in de voedsel,- en drankindustrie om te kopen?

De voedselinflatie heeft de Verenigde Staten bereikt, aangezien de prijzen van goederen en diensten in februari met 7,9% joj zijn gestegen. Gisteren tijdens de persconferentie van de Fed benadrukte Jerome Powell, voorzitter van de Fed, dat de inflatie op korte en middellange termijn waarschijnlijk zal blijven stijgen.

Dus wat zijn de beste aandelen in de voedsel,- en drankindustrie om te kopen om het meeste uit de stijgende prijzen te halen? Dit zijn vier namen ter overweging: Cal-Maine Foods, General Mills, Constellation Brands en Sprout Farmers Markets.

Cal-Maine Foods

Cal-Maine Foods (NASDAQ:CALM) is een Amerikaans bedrijf gevestigd in Ridgeland, Mississippi. Het is actief in de verpakte voedingsmiddelen- en vleesindustrie en de aandelenkoers is met +30,64% YTD gestegen. Tegen de huidige beurskoers wordt het bedrijf gewaardeerd op 2,29 miljard dollar en de ondernemingswaarde op 2,21 miljard dollar.

General Mills

General Mills (NYSE:GIS) is gevestigd in Minneapolis en werd opgericht in 1866. Het verkoopt merkproducten voor de consument, zoals diepvriespizza's en snackbars, en beloont zijn aandeelhouders met een fors dividend.

Het dividendrendement voor de komende twaalf maanden is 3,35% en de uitbetalingsratio is 54,99%. Het bedrijf werkt met een EBIT-marge over de afgelopen twaalf maanden van 18,17%, wat 94,44% hoger is dan de sectormediaan.

Constellation Brands

Constellation Brands (NYSE:STZ) is actief in de distilleerders,- en wijnboerenindustrie en is gevestigd in Victor, New York. Het werd opgericht in 1945 en heeft een grotere winstgevendheid dan de sectormediaan met 60,36%. Constellation Brands keert ook een dividend uit en het wordt gewaardeerd op $41,54 miljard.

Sprout Farmers Markets

Sprout Farmers Markets (NYSE:SFM) werd opgericht in 2002 en is gevestigd in Phoenix, Arizona. Het heeft meer dan 30.000 mensen in dienst en verkoopt natuurlijke en biologische voedingsproducten.

Het bedrijf handelt tegen een aantrekkelijke waardering, te oordelen naar het feit dat de P/E Non-GAAP-ratio over de afgelopen twaalf maanden ruim onder de sectormediaan (14,77 vs. 19,62) ligt. Tegen de huidige beurskoers heeft Sprout een markt kapitalisatie van $3,49 miljard.