Home » News » Beste 4 aandelen olie apparatuur en diensten nu de olieprijzen stijgen

Beste 4 aandelen olie apparatuur en diensten nu de olieprijzen stijgen

De olieprijzen schoten omhoog als reactie op het conflict tussen Rusland en Oekraïne. Wat zijn de beste aandelen voor olie apparatuur en diensten om te kopen, nu de WTI-prijs voor ruwe olie $110/vat en meer bereikt?

Rusland viel Oekraïne binnen en de westerse landen reageerden met harde economische maatregelen. Terwijl Russisch gas nog steeds Europa in stroomt via pijpleidingen in Oekraïne, zijn de ontwikkelingen op de oliemarkt wat gecompliceerder.

Veel oliemaatschappijen kondigden aan Rusland te ontvluchten. Bovendien weigeren handelaren Russische olie af te nemen, wat een stijging van de olieprijzen teweegbrengt.

Als gevolg hiervan heeft de WTI-prijs voor ruwe olie de $110 per vat bereikt en zelfs meer. Hogere olieprijzen versterken de winst van de olieproducerende bedrijven, die op hun beurt meer investeren in olievelden. Dus wat zijn de beste aandelen voor olie apparatuur en diensten om te kopen ten tijde van hogere olieprijzen? Dit zijn vier namen om te overwegen: Schlumberger, Baker Hughes, Helmerich & Payne en Haliburton.

Schlumberger

Schlumberger (NYSE:SLB) is een Amerikaans bedrijf voor olie apparatuur en diensten, gevestigd in Houston, Texas. Het levert technologie voor onder meer boor,- en oliewinning en werd opgericht in 1926.

Met wereldwijde activiteiten is het een van de grootste bedrijven in de olie apparatuur en dienstenindustrie. De koers van het aandeel is de afgelopen twaalf maanden met meer dan 34% gestegen en het bedrijf keert ook dividend uit. Tegen de huidige beurskoers is de K/W-ratio van Schlumberger 20,11.

Baker Hughes

Baker Hughes (NASDAQ:BKR) is een grote energiespeler die actief is in de olie,- en gasapparatuur en diensten. Het bedrijf is gevestigd in Houston, Texas, heeft meer dan 50.000 mensen in dienst en keert elk kwartaal een dividend uit.

De koers van het aandeel steeg dit jaar met 17,79% en het dividendrendement op termijn bedraagt 2,54%.

Helmerich & Payne

Helmerich & Payne (NYSE:HP) is gevestigd in Tulsa, Oklahoma, en levert technologie en oplossingen voor olieboringen. De aandelenkoers presteerde de afgelopen drie maanden met 206,40% beter dan de sectormediaan. Het bedrijf keert ook dividend uit.

Halliburton

Halliburton (NYSE:HAL) is een ander bedrijf uit Houston, Texas, dat actief is in de olie,- en gasapparatuur en diensten. Het werd opgericht in 1919 en de aandelenkoers steeg de afgelopen twaalf maanden met bijna 40%.