Home » News » Beste 4 Amerikaanse bankaandelen nu de Fed een nieuwe verkrappingscyclus begint

Beste 4 Amerikaanse bankaandelen nu de Fed een nieuwe verkrappingscyclus begint

Er wordt verwacht dat de Federal Reserve van de Verenigde Staten de rente vandaag zal verhogen. Wat zijn de beste Amerikaanse bankaandelen om te kopen tijdens een nieuwe verkrappingscyclus?

Een van de meest verwachte gebeurtenissen voor de financiële gemeenschap dit kwartaal is de verklaring van de Fed en het monetairbeleidsbesluit. De markten verwachten dat de centrale bank vandaag de Federal Funds-rente zal verhogen en verdere renteverhogingen zal signaleren via haar dot plot.

Banken presteren doorgaans goed in een omgeving met stijgende rentetarieven, dus hier zijn vier namen die onder de radar vliegen en kunnen profiteren van hogere rentetarieven: Great Western Bancorp, Park National Corporation, Metropolitan Bank Holding en Prosperity Bancshares.

National Bank Holdings

National Bank Holdings (NYSE:NBHC) is opgericht in 2009 en opereert als een regionale bank vanuit Colorado. Het doet ook zaken in andere staten, zoals Texas en Utah.

Net als de meeste van zijn concurrenten keert het ook een kwartaaldividend uit. Het dividendgroeipercentage over vijf jaar is 29,97% en National Bank Holdings heeft zijn jaarlijkse dividend de afgelopen zes opeenvolgende jaren verhoogd.

Park National Corporation

Park National Corporation (NYSE:PRK) is een Amerikaanse regionale bank uit Newark, Ohio. Het levert bankproducten en -diensten aan klanten in Ohio, Kentucky, Noord- en Zuid-Carolina en keert een flink dividend uit.

Het toekomstige dividendrendement voor de komende 12 maanden is 3,08% en de dividenduitkeringsratio is 44,78%. Hoewel de aandelenkoers dit jaar vlak is, blijft het dicht bij het hoogste niveau ooit, terwijl de algemene aandelenmarkt in de eerste maanden van het handelsjaar daalde.

Metropolitan Bank Holding

Metropolitan Bank Holding (NYSE:MCB) keert geen dividend uit, maar de aandelenkoers is alleen al in de afgelopen 12 maanden met meer dan 100% gestegen. De bank opereert vanuit New York en is opgericht in 1999.

Tegen de huidige beurskoers wordt de bank gewaardeerd op $1,11 miljard, en de aandelenkoers handelt in de buurt van all-time highs.

Prosperity Bancshares

Prosperity Bancshares (NYSE:PB) is gevestigd in Houston, Texas, en heeft zijn driemaandelijkse dividend in de afgelopen 19 opeenvolgende jaren verhoogd. Het dividendrendement op termijn is 2,94% en de uitbetalingsratio van het dividend is 35,41%.