Home » News » Beste 4 grondstoffen aandelen om te kopen tijdens de “groene revolutie”

Beste 4 grondstoffen aandelen om te kopen tijdens de “groene revolutie”

Grondstoffenprijzen schieten omhoog als gevolg van de pandemie en het conflict in Oekraïne, maar de overgang naar elektrische voertuigen, onderdeel van de groene revolutie, is gunstig voor grondstoffen aandelen.

De grondstofprijzen bleven de laatste tijd stijgen, aangewakkerd door de stijgende inflatie en de zogenaamde 'groene revolutie'. Laten we deze bespreken voordat we kijken naar de beste grondstoffen aandelen om te kopen vanwege de groene overgang.

Eerst de inflatie. De COVID-19-pandemie heeft geleid tot massale fiscale en monetaire stimuleringsmaatregelen van overheden en centrale banken over de hele wereld. Het gevolg was dat door de aanbodschok te veel geld op te weinig goederen jaagde, waardoor de inflatie toenam.

Grondstoffen zijn een traditionele afdekking tegen inflatie, dus de stijging van de grondstoffenprijzen is niet ongebruikelijk.

Ten tweede heeft de overgang naar groene energiebronnen ertoe geleid dat overheden in de nabije toekomst de verkoop van voertuigen met verbrandingsmotor hebben verboden. In plaats daarvan hebben EV's (elektrische voertuigen) de voorkeur.

Er worden echter veel meer mineralen gebruikt in elektrische auto's dan in conventionele – 9, vergeleken met slechts 2. Dit is dus een nieuwe impuls voor de grondstofprijzen, aangezien beleggers in de toekomst een sterke vraag verwachten.

Wat zijn nu de beste grondstoffen aandelen om te kopen?

Vale

Vale (NYSE:VALE) is een Braziliaanse staalproducent. De aandelenkoers is YTD met meer dan 40% gestegen, waardoor de beursindexen in het niet vallen.

De stijging van de grondstofprijzen leidde tot een stijging van de brutowinstmarge van het bedrijf, die nu de sectormediaan met 97,69% overschrijdt.

Southern Copper

Southern Copper (NYSE:SCCO) mijnt en raffineert koper en andere mineralen en is gevestigd in Phoenix, Arizona. Alleen al dit jaar steeg de aandelenkoers met meer dan 26%, en Southern Copper keert ook een flink dividend uit. Het dividendrendement op termijn is hoger dan 5%.

BHP Group

BHP Group (NYSE:BHP) is een Australisch bedrijf dat actief is in de gediversifieerde metaal- en mijnbouwindustrie. De prestatie van de aandelenkoers overschrijdt 20% YTD, en het bedrijf keert ook een dividend uit. Het dividendrendement ligt boven de 8%.

LyondellBasel Industry

LyondellBasel Industry (NYSE:LYB) is een chemicaliënbedrijf. Het keert een driemaandelijks dividend uit en het dividendrendement op termijn is 4,34%, terwijl de dividenduitkeringsratio 26,46% is.

De aandelenkoers handelt in de buurt van all-time highs en steeg met bijna 12% YTD.