Home » News » Beste defensieve aandelen als bescherming tegen een mogelijke recessie

Beste defensieve aandelen als bescherming tegen een mogelijke recessie

Defensieve aandelen staan bekend om hun stabiele dividend,- en prijsstabiliteit. Ze zijn ook niet-cyclisch, omdat hun producten of diensten niet gecorreleerd zijn aan de conjunctuurcyclus. Wat zijn de beste defensieve aandelen om te kopen voor het geval er een recessie komt?

Een economie groeit in cycli, niet in een rechte lijn. De theorie van een conjunctuurcyclus vertelt ons dat perioden van economische expansie worden gevolgd door perioden van economische krimp.

Na verloop van tijd groeit het totale BBP, maar met enkele haperingen onderweg. Een economische recessie wordt gedefinieerd door minimaal twee opeenvolgende kwartalen van negatieve economische groei.

Nu de oorlog is begonnen in Oost-Europa en de centrale banken in de val zitten, gedwongen om economische vertraging in te schakelen om de inflatie te bestrijden, wat moeten beleggers op de aandelenmarkt dan doen? Eén oplossing: beleggen in defensieve aandelen.

Deze aandelen staan bekend om hun stabiele dividend en voor het leveren van producten en diensten met een vraag die weinig wordt beïnvloed door de conjunctuur. Hier zijn enkele namen om te overwegen: Walmart, CVS Health en General Electric.

Walmart

Walmart is een van de grootste bedrijven in de Verenigde Staten en de wereld. Het runt hypermarkten en supercentra, en het is een representatief bedrijf voor de sector basisconsumptiegoederen. Dit is een defensieve sector, dus Walmart keert een stabiel dividend uit en zijn producten en diensten zijn niet gecorreleerd met de conjunctuur.

Het bedrijf verhoogde het jaarlijkse dividend in de afgelopen 48 opeenvolgende jaren en de dividenduitkeringsratio is 34,11%.

CVS Health

CVS Health is een Amerikaans bedrijf uit Rhode Island, actief in de gezondheidszorg. Dit is een defensieve aandelenhandel die dicht bij zijn all-time highs ligt en een stabiel dividend uitkeert.

Het dividendrendement op termijn is 2,15% en de uitbetalingsratio van het dividend is 23,78%. Tegen de huidige beurskoers wordt het bedrijf gewaardeerd op 133,77 miljard dollar en de ondernemingswaarde op 197,55 miljard dollar.

General Electric

General Electric is een iconisch Amerikaans bedrijf. Het is een van de oudste bedrijven ter wereld, een industrieel conglomeraat met wereldwijde activiteiten en bijna 170.000 mensen in dienst. Het keert driemaandelijks dividend uit en de aandelenkoers is de afgelopen twaalf maanden vrijwel stabiel gebleven.