Home » News » Beste goudmijnaandelen ten tijde van hoge waarde van goud

Beste goudmijnaandelen ten tijde van hoge waarde van goud

Goudmijnaandelen worden met een grote korting verhandeld in vergelijking met de goudprijs. Wat zijn de beste goudmijnaandelen om te kopen?

In tijden van stijgende inflatie richten beleggers hun aandacht op goud. De traditionele afdekking tegen de algemene stijging van de prijzen van goederen en diensten stelde niet teleur tijdens de COVID-19-pandemie, hoewel sommige beleggers verwachtten dat goud nog meer zou stijgen dan het deed.

Het bereikte echter wel een nieuwe recordhoogte, omdat het voor de eerste keer ooit boven $2.000 werd verhandeld. Maar de prestaties van goud zijn nog duidelijker wanneer we deze interpreteren in vergelijking met goudmijnaandelen, die dichtbij het laagste punt van 35 jaar worden verhandeld ten opzichte van goud.

Dus welke goudmijnaandelen moet je kopen te midden van de diepe waarde tegen goud? Hier zijn enkele namen om te overwegen: Barrick Gold, Alamos Gold en Newmont.

Barrick Gold

Barrick Gold heeft zijn hoofdkantoor in Toronto, Canada, en exploiteert goudmijnen in landen als Mali, Argentinië, Canada en de Verenigde Staten. Dit is een dividendbetalend bedrijf met een dividendrendement op termijn van 1,59% en een dividenduitkeringsratio van 31,62%.

Naast het ontvangen van dividend zagen aandeelhouders de aandelenkoers de afgelopen twaalf maanden met +15,60% stijgen. Tegen de huidige marktprijs heeft Barrick Gold een marktkapitalisatie van $44,86 miljard.

Franco Nevada

De aandelenkoers van Franco Nevada bevindt zich in de buurt van all-time highs en heeft YTD al +22,75% gewonnen. Net als Barrick Gold keert Franco Nevada dividend uit, maar het dividendrendement op termijn is slechts 0,77%.

Een van de statistieken die de aandacht vestigen op Franco Nevada is de brutowinstmarge van de afgelopen twaalf maanden, 179,54% hoger dan de sectormediaan.

Newmont

De aandelenkoers van Newmont bereikte in april een nieuw record toen goudzoekers profiteerden van de goudprijs die weer in de buurt van $2.000 handelde. Het dividendrendement op termijn van Newmont is 2,6% en het dividendgroeipercentage over vijf jaar is 71,11%.

Tegen de huidige marktprijs wordt Newmont gewaardeerd op $67,18 miljard en heeft een ondernemingswaarde van $67,94 miljard.