HomeNewsTwitter wordt niet gegijzeld door aanbod van Musk, zegt CEO

Twitter wordt niet gegijzeld door aanbod van Musk, zegt CEO

Hassan Maishera

Elon Musk heeft aangeboden om Twitter te kopen in een deal ter waarde van ongeveer $43 miljard.

’s Werelds rijkste persoon en CEO van Tesla, Elon Musk, heeft eerder deze week een bod uitgebracht op de socialemediagigant Twitter.

Musk had aangeboden om Twitter over te nemen in een deal ter waarde van ongeveer $43 miljard. Volgens de effectenaangifte is Musk van plan om Twitter privé te nemen en uit te bouwen tot een platform voor vrijheid van meningsuiting.

Het bestuur van Twitter herziet momenteel de deal en zal waarschijnlijk volgende week over de uitkomst beslissen. De CEO van Twitter, Parag Agrawal, heeft naar verluidt werknemers gerustgesteld dat het bedrijf niet wordt gegijzeld door het aanbod van Musk.

Volgens het Reuters-rapport stelde Agrawal de werknemers van het bedrijf gerust terwijl hij hen aansprak via Slack. Hij moedigde de Twitter-medewerkers aan om in deze periode gefocust te blijven.

De CEO voegde eraan toe dat het bestuur handelt in het belang van het bedrijf. Hij zei:

“Ik heb een sterk standpunt dat mensen die kritisch zijn over onze service, hun stem iets is dat we moeten benadrukken, zodat we ervan kunnen leren en beter worden.”

Musk werd de grootste aandeelhouder van Twitter nadat hij eerder deze maand zijn belang van 9,2% in het socialemediaplatform bekendmaakte. De baas van Tesla sloeg al een uitnodiging af om lid te worden van het bestuur van Twitter.

Musk wil nu enkele wijzigingen aanbrengen in Twitter en het microblogbedrijf privé nemen. In een brief aan Twitter-voorzitter Bret Taylor zei Musk:

“Sinds ik mijn investering heb gedaan, realiseer ik me nu dat het bedrijf in zijn huidige vorm niet zal gedijen en deze maatschappelijke noodzaak niet zal dienen. Twitter moet worden omgevormd tot een privébedrijf. Mijn bod is mijn beste en laatste bod, en als het niet wordt aanvaard, zou ik mijn positie als aandeelhouder moeten heroverwegen.”

Sommige investeerders vrezen dat als zijn voorstel wordt afgewezen, Musk zijn Twitter-aandelen zou dumpen en dit zou kunnen betekenen dat de prijs op korte termijn enorme verliezen zou lijden.