Home » News » Beurs stijgt bij openingsbel: Sensex stijgt 450 punten, Nifty 50 wint momentum dankzij mondiaal optimisme.

Beurs stijgt bij openingsbel: Sensex stijgt 450 punten, Nifty 50 wint momentum dankzij mondiaal optimisme.

News Team

De aandelenindexen Sensex en Nifty 50 begonnen de handelssessie van donderdag bullish, aangedreven door een gunstig momentum op de mondiale markten. Beleggers begroetten de openingsbel met optimisme toen beide indices omhoog gingen, gesteund door positieve signalen van overzeese markten en robuuste bedrijfsprestaties in eigen land.

De BSE Sensex begon de handel met een aanzienlijke stijging, met een sprong van 450 punten naar 74.350 punten.

Op dezelfde manier toonde de NSE Nifty 50 kracht en behaalde 120 punten om de 22.550 niveaus te bereiken, wat een levendig begin van de handelsdag laat zien.

Onder de Nifty-bedrijven waren onder meer NTPC, HDFC Bank, Power Grid, Hindalco en Adani Enterprises prominente winnaars, terwijl Hero MotoCorp, Shriram Finance, IndusInd Bank en Grasim kleine verliezen leden.

Het enthousiasme onder beleggers werd verder aangewakkerd door de prestaties van HDFC Bank, met name door de uitzonderlijke prestaties op het gebied van particuliere leningen in het vierde kwartaal, waar de bank een groei van meer dan 100 procent op jaarbasis rapporteerde.

Deze prestatie versterkte niet alleen het sentiment rond de banksector, maar droeg ook aanzienlijk bij aan de stijging van de zwaargewichtindexaandelen.

Varun Aggarwal, oprichter en directeur van Profit Idea, zei: “Tijdens de voorgaande sessie kenden de binnenlandse aandelenbenchmarks een relatief vlakke afsluiting met een lichte negatieve bias, te midden van gematigde mondiale signalen. De Sensex sloot de sessie marginaal lager af met 27,09 punten op 73.876,82, terwijl de Nifty 50 met 18,65 punten daalde naar 22.434,65. Ondanks deze dip duidde de vorming van een kleine positieve kaars op de daily chart door de Nifty 50 op een potentieel voor beweging in een breder bereik nabij recordhoogtes.”

Uit technische analyses blijkt dat de opwaartse trend op de korte termijn intact blijft, met mogelijkheden voor de Nifty om op beslissende wijze de 22.550 niveaus te overtreffen en zich te richten op de volgende cruciale hindernis op 22.800 niveaus.

Analyse van de Nifty Open Interest (OI)-gegevens onderstreept de aanzienlijke activiteit, met opmerkelijke OI-concentraties aan de call-kant tegen de uitoefenprijzen van 22.700 en 22.800, en aan de put-kant tegen de uitoefenprijs van 22.000.

Ondanks consolidatie binnen een marge op 3 april blijft het algemene sentiment robuust, ondersteund door belangrijke voortschrijdende gemiddelden en een bullish momentum aangegeven door de Relative Strength Index (RSI).

Op de mondiale markten boekten aandelen in Azië winst na opmerkingen van Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, die de verwachtingen van renteverlagingen dit jaar opnieuw bevestigde.

Amerikaanse aandelenfutures gingen ook langzaam omhoog na een bescheiden stijging van de onderliggende benchmarks op woensdag. De dollar bleef stabiel na zijn recente daling, terwijl goud in de buurt van recordniveaus bleef schommelen en West Texas Intermediate ruwe olie zijn winst boekte te midden van indicaties van een toenemende vraag.

De positieve start van de Indiase aandelenmarkt van vandaag weerspiegelt het algehele optimisme dat heerst onder beleggers, aangewakkerd door gunstige mondiale signalen en robuuste bedrijfsprestaties, waardoor vertrouwen wordt gewekt in het opwaartse traject van de markt in de komende sessies.

Source: https://buystocks.co.uk/news/stock-market-surges-at-opening-bell-sensex-soars-450-points-nifty-50-gains-momentum-on-global-optimism/