Home » News » Britse aandelen kopen nu banenmarkt verhit tot pre-pandemische laagte?

Britse aandelen kopen nu banenmarkt verhit tot pre-pandemische laagte?

De Britse banenmarkt is hot, zoals blijkt uit de eerder vandaag vrijgegeven werkgelegenheidsgegevens. Moet je Britse aandelen kopen te midden van een sterke arbeidsmarkt?

Eerder vandaag onthulden de UK Claimant Count Change en de werkloosheidsgraad dat de Britse banenmarkt sterk is. Zoals verwacht daalde het werkloosheidscijfer tot 3,8%, en de wijziging van het aantal eisers daalde ook, tot een niveau dat sinds het begin van de COVID-19-pandemie niet meer is gezien.

Uit de gegevens bleek dat er nu één vacature is voor elke werkloze werknemer, iets wat sinds het begin van de jaren 2000 niet meer is voorgekomen. Bovendien begint de loondruk toe te nemen, waarbij veel sectoren ruim boven de gemiddelde trendmatige loongroei liggen, zoals transport en opslag en IT & Communicatie.

Een sterke arbeidsmarkt leidt tot een sterke economie en heeft dus ook impact op de aandelenmarkt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de FTSE 100-index, de leidende beursindex in het Verenigd Koninkrijk, al zijn verliezen in 2022 heeft weggevaagd en nu druk uitoefent tegen de hoogtepunten.

FTSE 100 heeft al zijn verliezen in 2022 gewist

De FTSE 100-index staat weer op zijn hoogste punt nadat hij al zijn verliezen in 2022 heeft goedgemaakt. Het wordt nu geconfronteerd met horizontale weerstand op 7.600 punten en flirt met een nieuw hoogtepunt.

De markt veerde op van sterke steun in het 6.800-gebied aan de achterkant van de centrale bank, wat een pauze in de monetaire verkrappingscyclus aangeeft. Na een aantal renteverhogingen te hebben doorgevoerd, zei de Bank of England dat ze liever de verdere gegevens afwacht en dan besluit of er meer renteverhogingen nodig zijn.

Als zodanig stuiterde de markt en wiste alle verliezen van 2022. Bovendien is de lokale valuta, het Britse pond, zwak, wat de rally op de aandelenmarkt stimuleert. De GBP/USD-wisselkoers staat bijvoorbeeld op 1,30, een daling ten opzichte van 1,42 een jaar geleden.

Al met al, met de Bank of England op pauze en een zwakke valuta, lijkt de FTSE 100-index klaar om nieuwe hoogtepunten te bereiken. Bovendien kunnen de inflatiegegevens die voor versie morgen worden gepland handelaren een andere stimulans bieden om Britse aandelen te kopen.