Home » News » CANADA STOCKS-TSX boekt de grootste daling in drie maanden na heroverweging van de renteverlaging

CANADA STOCKS-TSX boekt de grootste daling in drie maanden na heroverweging van de renteverlaging

News Team

De belangrijkste aandelenindex van Canada daalde woensdag naar het laagste punt in bijna vier weken, waarbij de hulpbronnen- en rentegevoelige sectoren een brede uitverkoop leidden, omdat beleggers minder optimistisch werden over een vroege renteverlaging door de Federal Reserve.

De samengestelde S&P/TSX-index .GSPTSE van de Toronto Stock Exchange eindigde 253,07 punten, of 1,2%, op 20.695,02, de grootste daling sinds 18 oktober en het laagste slotniveau sinds 20 december.

“Het is duidelijk dat de markt zijn verwachtingen over wanneer renteverlagingen waarschijnlijk zullen plaatsvinden, aan het herijken is, en dat zet uiteraard enige druk op de aandelen”, zegt Mike Archibald, vice-president en portefeuillemanager bij AGF Investments.

De rente op Amerikaanse staatsobligaties steeg en de aandelen op Wall Street daalden nadat positieve Amerikaanse cijfers over de detailhandelsverkopen de verwachtingen ondermijnden dat de Fed haar renteverlagingscampagne al in maart zou starten.

De inflatie in Canada zal waarschijnlijk een grotere bedreiging blijven dan in de Verenigde Staten, vanwege de hoge groei van de Canadese lonen en de kosten van huisvesting, waardoor de centrale bank van Canada na de Fed zou kunnen overgaan op renteverlagingen, zeggen analisten.

Alle tien grote sectoren op de markt in Toronto verloren terrein, inclusief diepe dalingen voor aandelen die hoge dividenden uitkeren en vooral zouden kunnen profiteren van renteverlagingen. De nutsgroep verloor 1,9% en vastgoed daalde met 2,3%.

De sectoren energie en materialen daalden respectievelijk met 1,4% en 2,4%, omdat de teleurstellende economische groei in China de zorgen over de vraagvooruitzichten naar grondstoffen aanwakkerde.

De olieprijs CLc1 daalde 0,2% hoger op $72,56 per vat, maar koper HGc1 daalde en goud XAU= daalde op een sterkere Amerikaanse dollar .DXY.

De Canadese mijnbouwer First Quantum Minerals FM.TO heeft een eerste conserverings- en beheersplan aan het Panamese ministerie van Handel overhandigd met betrekking tot zijn lucratieve kopermijn in het land, aldus de Panamese eenheid van de mijnwerker. De aandelen van het bedrijf daalden met 6,7%.

Source: https://buystocks.co.uk/news/canada-stocks-tsx-posts-biggest-decline-in-three-months-on-rate-cut-rethink/