Home » News » CEO Parag Agrawal: Elon Musk zal geen lid worden van bestuur Twitter

CEO Parag Agrawal: Elon Musk zal geen lid worden van bestuur Twitter

Tesla-baas Elon Musk kocht onlangs een meerderheidsbelang in social media platform Twitter.

Elon Musk, de CEO van Tesla en SpaceX, heeft besloten om geen lid te worden van het bestuur van Twitter, aldus Parag Agrawal, CEO van het sociale mediaplatform. De Twitter-baas kondigde deze laatste ontwikkeling een paar uur geleden aan.

Deze laatste ontwikkeling komt nadat Elon Musk zijn volgers vertelde dat hij ondanks zijn recente investering in het bedrijf geen lid zal worden van het bestuur van Twitter. Agrawal zei:

“We waren enthousiast om samen te werken en duidelijkheid te krijgen over de risico’s. We waren ook van mening dat het hebben van Elon als fiduciair van het bedrijf, waar hij, net als alle andere bestuursleden, moet handelen in het beste belang van het bedrijf en al onze aandeelhouders, de beste weg voorwaarts was.”

Musk’s intrede in het bestuur van Twitter zou op zaterdag zijn begonnen als hij de uitnodiging had geaccepteerd en een antecedentenonderzoek had ondergaan. De Twitter-baas heeft niet aangegeven of er redenen waren waarom Musk weigerde lid te worden van het bestuur van het bedrijf.

Agrawal moedigde de werknemers van Twitter aan om gefocust te blijven, ondanks de afleiding die het bedrijf te wachten stond.

Eerder deze maand bleek uit financiële overzichten dat Elon Musk de grootste aandeelhouder van het socialemediabedrijf werd.

Musk heeft er misschien voor gekozen om niet lid te worden van het bestuur van Twitter, omdat dit hem zou beperken in het bezit van niet meer dan 14,9% van de uitstaande gewone aandelen van het bedrijf, ook door middel van afgeleide effecten, swaps of hedging-transacties.

Door echter geen lid te worden van het bestuur, kan Musk zijn belang in het bedrijf vergroten tot boven de huidige 9%.

Musk heeft enkele ideeën om Twitter te transformeren en die maakte hij dit weekend bekend. Hij zei:

“Iedereen die zich aanmeldt voor Twitter Blue (dwz $3 per maand betaalt) moet een authenticatievinkje krijgen”, schreef Musk. “En geen advertenties. De macht van bedrijven om beleid te dicteren wordt enorm vergroot als Twitter afhankelijk is van advertentiegeld om te overleven.”

Musk suggereerde verder dat Twitter zijn hoofdkantoor in San Francisco verandert in een opvangcentrum voor daklozen, aangezien de werknemers nu vanuit huis werken.