Home » News » Chinese aandelen dalen terwijl beleggers voorzichtig blijven na het Amerikaanse inflatierapport.

Chinese aandelen dalen terwijl beleggers voorzichtig blijven na het Amerikaanse inflatierapport.

News Team

Chinese aandelen stonden woensdag lager nadat het inflatierapport in de Verenigde Staten, dat een verminderde kans op een renteverlaging door de Fed signaleerde, beleggers voorzichtig maakte.

De aandelen in Hongkong daalden minder dan 0,1% lager op 17.082,11, waarmee een einde kwam aan de drie opeenvolgende dagen van winst. De Hang Seng Tech Index steeg 0,4%, terwijl JD.com 0,3% won nadat het bedrijf een aandeleninkoop van maar liefst $3 miljard in de komende drie jaar had aangekondigd.

De Shanghai Composite Index daalde met 0,4% naar 3.043,83, en de kleinere markt in Shenzhen verloor ook 0,3%.

Het nachtelijke rapport over de Amerikaanse inflatie temperde het optimisme van beleggers, waarbij uit de gegevens bleek dat consumenten in februari prijzen betaalden die iets hoger waren dan verwacht, waardoor het minder waarschijnlijk werd dat de Federal Reserve tijdens de bijeenkomst van volgende week langverwachte renteverlagingen zou kunnen doorvoeren. .

De lokale media van China meldden dinsdag dat de staatsbanken van het land tot 80 miljard yuan ($11,2 miljard) aan syndicaatsleningen kunnen ophalen om de projectontwikkelaar China Vanke te helpen bij het voldoen aan de naderende terugbetalingsdeadlines.

Vanke was de op een na grootste ontwikkelaar van het land op basis van marktwaarde en heeft het pad gevolgd van Evergrande en Country Garden, die beide al in gebreke zijn gebleven met het betalen van hun schulden. In januari beval een rechtbank in Hongkong Evergrande te liquideren na een mislukte poging om de schulden van 300 miljard dollar aan banken en obligatiehouders te herstructureren.

Kredietbeoordelaar Moody heeft de kredietwaardigheid van Vanke maandag verlaagd naar de status ‘junk’.

Vanke-aandelen stegen na het nieuws over de mogelijke financiële steun, terwijl ze woensdag een terugval van 3,7% ondervonden. Dinsdag sloten de in Hong Kong genoteerde aandelen 10,3% hoger, en de in Shenzhen verhandelde aandelen eindigden de dag met een stijging van 5,7%.

Op het gebied van de metaalhandel bleef de Chinese centrale bank robuuste goudaankoopactiviteiten vertonen, te midden van de mondiale geopolitieke spanningen en de vraag naar havens, die de goudprijs verder opdreven. Uit officiële gegevens blijkt dat de Chinese goudreserves voor de zestiende maand op rij zijn toegenomen, waarbij de goudreserves eind februari 72,58 miljoen ounces bereikten, wat neerkomt op een maand-op-maand stijging van 390.000 ounces.

Goud trok zich woensdag terug nadat het maandag een nieuwe recordhoogte had bereikt, toen investeerders massaal massaal aandelen van goudproducenten en juweliers kochten, waardoor de aandelenkoersen verder omhoog gingen.

Chow Tai Fook Jewellery Group zag woensdag een stijging van 0,6%, na de stijging van 4,6% van vorige week die de aandelen naar recordhoogtes duwde. Zijin Mining Group, China’s grootste goudproducent gemeten naar marktwaarde, steeg met 2,3% in Shanghai en 3,5% in Hong Kong.

Elders daalde de Chinese smartphonemaker Xiaomi met 0,1% nadat het dinsdag had aangekondigd dat het op 28 maart zijn eerste elektrische voertuig zou leveren. De aandelen van Cathay Pacific Airways stegen met 5,3% nadat het een opmerkelijke stijging van 336% van de bedrijfswinst in 2023 had aangekondigd, tot 15,1 miljard. Hong Kong-dollars ($1,9 miljard) en overtreffen het vorige record uit 2010.

Op de obligatiemarkt heeft het Chinese ministerie van Financiën woensdag in Hong Kong de eerste reeks staatsobligaties in renminbi van het jaar uitgegeven met een omvang van 12 miljard yuan ($1,7 miljard). Dit is het zestiende jaar op rij dat het ministerie van Financiën staatsobligaties in renminbi heeft uitgegeven in Hong Kong, waarbij de totale uitgifteomvang de 300 miljard yuan ($41 miljard) overschrijdt.

Source: https://buystocks.co.uk/news/chinese-stocks-slide-as-investors-maintain-caution-after-us-inflation-report/