Home » News » De Europese markten sluiten hoger na Amerikaanse inflatiegegevens; FTSE 100 bereikt hoogste punt in 10 maanden.

De Europese markten sluiten hoger na Amerikaanse inflatiegegevens; FTSE 100 bereikt hoogste punt in 10 maanden.

News Team

De Europese markten sloten dinsdag hoger, nadat mondiale beleggers het laatste Amerikaanse inflatierapport verteerd hadden.

De Stoxx 600-index sloot 1% hoger, waardoor de winst van de ochtend werd voortgezet. De sectoren sloten de sessie grotendeels positief af, waarbij auto’s met 2,4% stegen, terwijl nutsbedrijven met 1,2% daalden.

De De FTSE 100 bereikte dinsdag het hoogste punt in tien maanden en steeg in de middaghandel met ruim 1,2%, omdat de vertragende loongroei de hoop op renteverlagingen deed toenemen.

Amerikaanse aandelen stonden hoger in de eerste deals, nadat de Amerikaanse inflatiecijfers grofweg in lijn kwamen met de verwachtingen en de weg vrijmaakten voor verder momentum op de aandelenmarkt.

De consumentenprijsindex steeg 0,4% in februari en 3,2% jaar-op-jaar. Dat was in lijn met de maandelijkse voorspelling van economen, maar hoger dan de 3,1% die zij voor het jaarcijfer verwachtten, volgens de Dow Jones-consensus.

De stijging van het CPI-cijfer van januari bracht de markten in beroering en bracht Fed-functionarissen ertoe hun retoriek over te zetten naar een voorzichtiger toon over het versoepelingsbeleid. De huidige marktprijzen duiden erop dat de Fed de rente niet zal verlagen tijdens de vergadering van 19 en 20 maart of die van 30 april tot 1 mei.

Lindsay James, investeringsstrateeg bij Quilter Investors, zei dat de cijfers van februari “weinig verdere geruststelling” zouden bieden voor een voorzichtige en data-afhankelijke Federal Reserve.

“Als je ook de kracht van de recente indicatoren in ogenschouw neemt, variërend van de nog steeds solide arbeidsmarkt tot gezonde bedrijfswinsten, lijkt het waarschijnlijk dat de Fed tijdens de volgende paar monetairbeleidsvergaderingen voorzichtig zal blijven handelen”, aldus James in een notitie.

“Er is een consensus ontstaan rond juni, wat leidde tot de eerste renteverlaging, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat de cijfers van vandaag hieraan veel zekerheid zullen toevoegen.”

Van de ene op de andere dag stegen de markten in Azië en de Stille Oceaan grotendeels, omdat de Japanse bedrijfsinflatiecijfers voor januari hoger uitkwamen dan verwacht.

Source: https://buystocks.co.uk/news/european-markets-close-higher-following-u-s-inflation-data-ftse-100-hits-10-month-high/