Home » News » De aandelen eindigen iets hoger na commentaar van de Fed, vóór Nvidia.

De aandelen eindigen iets hoger na commentaar van de Fed, vóór Nvidia.

News Team

Amerikaanse aandelen sloten dinsdag met lichte winst, waardoor de S&P 500 en Nasdaq naar recordniveaus gingen, nadat beleggers de laatste commentaren van functionarissen van de Federal Reserve hadden onderzocht op aanwijzingen over de timing van een renteverlaging, terwijl de kwartaalwinsten van Nvidia dichterbij kwamen.

Nvidia (NVDA), qua marktkapitalisatie het op twee na grootste bedrijf van Wall Street, zal woensdag na de slotbel resultaten rapporteren in wat waarschijnlijk een belangrijke marktkatalysator zal zijn en zal testen of de buitensporige rally van AI-gerelateerde aandelen kan worden volgehouden.

De opties van Nvidia zijn klaar voor een schommeling van 8,7%, of een marktkapitalisatie van $200 miljard, in beide richtingen tegen vrijdag, volgens gegevens van het optie-analysebedrijf Trade Alert. De aandelen van de chipmaker stegen dinsdag met 0,64% en zijn ongeveer 93% gestegen ten opzichte van het jaar, na een stijging van bijna 240% in 2023.

Beleggers keken ook naar de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Fed, die woensdag zou plaatsvinden, nadat meerdere Fed-functionarissen dinsdag het standpunt hadden versterkt dat het voor de centrale bank het beste zou zijn om geduld te oefenen voordat ze begint met het verlagen van de rente.

“Investeerders zitten vandaag min of meer stil, want er zijn twee belangrijke dingen die morgen naar buiten zullen komen: Fed-minuten gecombineerd met Nvidia-inkomsten, dus ik denk niet dat mensen daarvoor grote inzetten willen doen,” zegt Sam Stovall, hoofdinvesteringsstrateeg van CFRA Research in New York.

Hij zei dat de Fed “nog steeds erg afhankelijk is van data en als gevolg daarvan gaan ze doen wat de data hen vertellen te doen en dat is het dan wel, maar Wall Street blijft voorspellen, inclusief onszelf, dat de Fed zal in september beginnen met het verlagen van de rente.”

Volgens de FedWatch Tool van CME prijzen de markten momenteel een kans van 64,8% in op een verlaging van ten minste 25 basispunten tijdens de bijeenkomst van de centrale bank in september.

De Dow Jones Industrial Average steeg 66,22 punten, of 0,17%, naar 39.872,99, de S&P 500 won 13,28 punten, of 0,25%, naar 5.321,41 en de Nasdaq Composite won 37,75 punten, of 0,22%, naar 16.832,62.

De Nasdaq noteerde zijn vierde record in de afgelopen zes sessies, terwijl de S&P voor het eerst sinds 15 mei op een record sloot.

De S&P 500 noteerde tijdens de sessie een koers van ongeveer 27 punten.

Detailhandelaren noteerden 0,36% lager nadat een reeks kwartaalrapporten van de groep het einde van het winstseizoen aangaf, waarbij de aandelen van Lowe lager eindigden nadat het woningverbeteringsbedrijf waarschuwde voor druk op de operationele marges in het huidige kwartaal.

Auto-onderdelenretailer AutoZone daalde met 3,53% na een omzetverlies in het derde kwartaal.

Macy’s steeg met 5,13% nadat de warenhuisuitbater zijn jaarlijkse winstverwachting had verhoogd, ondanks een groter dan verwachte omzetdaling voor het eerste kwartaal.

JPMorgan Chase steeg 2,01% en maakte daarmee een deel van de daling van 4,5% van maandag goed, wat een stijging van de S&P 500-bankenindex hielp stimuleren.

International Business Machines ging 2,09% vooruit op plannen om een familie van kunstmatige-intelligentiemodellen als open-sourcesoftware uit te brengen en Saoedi-Arabië te helpen een AI-systeem in het Arabisch te trainen.

Het aantal dalende emissies was groter dan de vooruitstrevende beleggers, met een verhouding van 1,07 tegen 1 op de NYSE en met een verhouding van 1,35 tegen 1 op de Nasdaq.

De S&P 500 noteerde 54 nieuwe hoogtepunten in 52 weken en zes nieuwe dieptepunten, terwijl de Nasdaq 133 nieuwe hoogtepunten en 111 nieuwe dieptepunten noteerde.

Het volume op de Amerikaanse beurzen bedroeg 11,39 miljard aandelen, vergeleken met het gemiddelde van 11,87 miljard voor de volledige sessie van de afgelopen twintig handelsdagen.

Source: https://buystocks.co.uk/news/stocks-end-slightly-higher-after-fed-comments-ahead-of-nvidia/