Home » News » De aandelen van DS Smith stijgen terwijl verpakkingsbedrijf Amazon instemt met een overname van £ 5,1 miljard.

De aandelen van DS Smith stijgen terwijl verpakkingsbedrijf Amazon instemt met een overname van £ 5,1 miljard.

News Team

De aandelen van verpakkingsbedrijf DS Smith zijn enorm gestegen nadat het instemde met een overname van £ 5,1 miljard door concurrent Mondi. Deze enorme fusie zal een papier- en verpakkingsgigant creëren met een waarde van meer dan £10 miljard.

Vorige maand onthulde het in Londen gevestigde Mondi dat het overweegt een stap te zetten voor zijn concurrent, die verpakkingen maakt voor Amazon (NASDAQ: AMZN). Dit nieuws kwam ongeveer drie jaar nadat er voor het eerst geruchten opdoken over een mogelijke fusie tussen de twee bedrijven.

Donderdagavond laat lieten de bedrijven de aandeelhouders weten dat ze na gesprekken van de afgelopen maand een akkoord hadden bereikt. De deal betekent dat de aandeelhouders van Mondi 54 procent van de grotere groep zullen bezitten, terwijl de investeerders van DS Smith de resterende 46 procent zullen bezitten.

Dit vertegenwoordigt een waarde van 373p per aandeel DS Smith, ongeveer een derde hoger dan de waarde op 7 februari, voordat de discussies voor het eerst openbaar werden gemaakt. De bedrijven zeiden dat dit “een opwindende kans is om een pan-Europese marktleider te creëren op het gebied van op papier gebaseerde duurzame verpakkingsoplossingen, met complementaire geografische footprints, toonaangevende klantrelaties, een sterke balans en cashflowprofiel, en het potentieel om substantiële voordelen te bieden.” aan de respectieve aandeelhouders”.

Victoria Scholar, hoofd investeringen bij Interactive Investor, merkte op: “Door de samenwerking kunnen beide profiteren van schaalvoordelen in een concurrerende sector in een wereld die steeds afhankelijker wordt van Amazon-leveringen.”

“Deze week nog gaf DS Smith aan dat de marktomstandigheden uitdagend waren, met zwakke prestaties in vooral Noord-Europa.”

“Vorig jaar verlaagde het zijn pakketprijzen om de vraag te stimuleren. Dus misschien is anorganische groei de beste manier om de groei te stimuleren en zijn marktaandeel te vergroten.”

Het aandeel DS Smith steeg vrijdagochtend met 6,2 procent. Ondertussen daalden de Mondi-aandelen 1,9 procent.

Source: https://buystocks.co.uk/news/ds-smith-shares-soar-as-amazon-packaging-firm-agrees-to-5-1bn-takeover/