Home » News » De aandelen van Tesla dalen nu Wells Fargo de rating verlaagt om te verkopen, en ziet een neerwaarts risico van 30%.

De aandelen van Tesla dalen nu Wells Fargo de rating verlaagt om te verkopen, en ziet een neerwaarts risico van 30%.

News Team

Het aandeel Tesla (NASDAQ: TSLA) daalde woensdag in de vroege handel in New York met 1,5% nadat Wells Fargo de rating had verlaagd van Equal Weight naar Ondergewicht (equivalent aan verkopen). Analisten noemden Tesla ‘een groeibedrijf zonder groei’.

De analisten verlaagden ook het koersdoel met maar liefst $75 tot $125 per aandeel, wat wijst op een neerwaarts risico van bijna 30% op basis van de sluiting van de Tesla-aandelenkoers van dinsdag op $177,54.

Wells Fargo zegt dat Tesla er op dit moment “niet zo ‘magnifiek’ uitziet”, met aandelen die dit jaar maar liefst 28,5% zijn gedaald, vergeleken met de S&P 500 +8,5%.

De neerwaartse beweging komt omdat analisten “een neerwaarts risico voor het volume zien, omdat prijsverlagingen een afnemende impact hebben.”

“We verwachten dat de volumes in 2024 gelijk zullen blijven en in 2025 zullen dalen. In de nasleep van de px-verlagingen zijn er lagere huurresiduen, ontevreden klanten en het mogelijke verlies van de premiummerken”, schreven analisten in een notitie.

“We zien tegenwind als gevolg van teleurstellende leveringen en meer prijsverlagingen, die waarschijnlijk tot negatieve WPA-herzieningen zullen leiden.”

De winstverwachtingen van Wells Fargo voor 2024 en 2025 liggen 32% en 52% onder de consensus, wat opvallend is voor aandelen zo groot als Tesla.

“Hoewel TSLA een leider op het gebied van EV- en batterijtechnologie is, screent TSLA slecht ten opzichte van Mag 7-collega’s, met een koers van 58x PE versus sectorgenoten van 31x. Toch heeft TSLA vergelijkbare vooruitzichten voor de consensusgroei van de winst per aandeel over drie jaar (19% vs. 23% Mag 7 gem.).

De analisten bespraken ook de volgende grote lancering van Tesla, die naar verwachting de volgende generatie compacte SUV zal zijn: Model 2. Dit model voor elektrische voertuigen (EV) zal naar verwachting in de tweede helft van 2025 verschijnen.

“De economie van Model 2 is waarschijnlijk zwaar als compact voertuig voor de massamarkt”, aldus analisten.

Source: https://buystocks.co.uk/news/tesla-stock-drops-as-wells-fargo-cuts-rating-to-sell-sees-30-downside-risk/