Home » News » De aandelen van Tesla kelderen vanwege de zorgen over de afnemende vraag naar elektrische voertuigen

De aandelen van Tesla kelderen vanwege de zorgen over de afnemende vraag naar elektrische voertuigen

News Team

De aandelen van Tesla (NASDAQ: TSLA) hebben een scherpe daling doorgemaakt en zijn de afgelopen twee weken bijna 20% in waarde gedaald, wat een aanzienlijke klap betekent voor de sector van elektrische voertuigen (EV). Deze steile daling werd veroorzaakt door Tesla’s eigen herziene groeiverwachtingen die werden aangekondigd tijdens de winstoproep voor het derde kwartaal op 18 oktober, waarbij de aandelen van het bedrijf met meer dan 17% daalden, waardoor ongeveer 130 miljard dollar uit zijn marktkapitalisatie werd weggevaagd.

De daling van de aandelenwaarde van Tesla is verder verergerd door pessimistische voorspellingen van mondiale autofabrikanten en Wall Street-analisten. Bovendien hebben waarschuwingen van belangrijke spelers in de sector, zoals Panasonic (OTC:PCRFY) Holdings Corp., een fabrikant van EV-batterijen, en ON Semiconductor (NASDAQ:ON) Corp., een chipmaker, de groeiende zorgen over de toekomst van de EV vergroot. industrie.

Deze factoren hebben ernstige gevolgen gehad voor de aandelen uit de Amerikaanse autosector, die nu al worstelen met loononderhandelingen binnen de vakbonden. De recente ontwikkelingen hebben geleid tot meer toezicht op het immense kapitaal dat in de EV-sector is gestoken.

Analisten van Morgan Stanley (NYSE:MS) benadrukten dat deze aanzienlijke investering in de EV-industrie mogelijk tot waardeverlies zou kunnen leiden. Zij wezen op stijgende kosten, dalende prijzen, stijgende rentetarieven en een afnemende vraag als factoren die bijdragen aan deze potentiële waardevernietiging.

InvestingPro-inzichten

Op basis van realtime gegevens van InvestingPro bedraagt de marktkapitalisatie van Tesla een robuuste $653,78 miljard, ondanks de recente recessie. De koers-winstverhouding van het bedrijf is met 59,71 hoog, wat een sterk beleggerssentiment tegenover de elektrische autogigant weerspiegelt. Bovendien heeft het bedrijf de afgelopen twaalf maanden vanaf het derde kwartaal van 2023 een omzetgroei van 28,13% gezien, wat de solide financiële prestaties bevestigt.

Wat betreft InvestingPro Tips: Tesla staat erom bekend een hoog rendement op het geïnvesteerde kapitaal te behalen en meer contanten dan schulden op de balans te houden. Deze factoren onderstrepen de financiële gezondheid en de sterke operationele efficiëntie van het bedrijf. Het is echter belangrijk op te merken dat de koersbewegingen van Tesla behoorlijk volatiel kunnen zijn, zoals blijkt uit de recente recessie. De aandelen van het bedrijf hebben het de afgelopen maand ook slecht gedaan, wat aansluit bij de huidige marktsituatie.

InvestingPro biedt een groot aantal aanvullende tips en inzichten die beleggers kunnen helpen bij het navigeren door het complexe landschap van beleggen in bedrijven als Tesla. Er zijn bijvoorbeeld 21 extra tips beschikbaar voor Tesla op het InvestingPro-platform, die elk een uniek perspectief bieden op de financiële vooruitzichten van het bedrijf.

Source: https://buystocks.co.uk/news/tesla-shares-plummet-amid-concerns-of-dwindling-ev-demand/