Home » News » Qualcomm zal het financiële rapport over het vierde kwartaal publiceren te midden van uitdagingen in de sector

Qualcomm zal het financiële rapport over het vierde kwartaal publiceren te midden van uitdagingen in de sector

News Team

Qualcomm (NASDAQ:QCOM) zal zijn winst over het vierde kwartaal bekendmaken, met een winst per aandeel van $1,91 en een omzet van $8,52 miljard. De verwachtingen van het bedrijf kunnen worden overtroffen als gevolg van een piek in de vraag naar Android-smartphones, de inzet van Snapdragon 8 Gen 2-processors en de robuuste iPhone 15-verkopen, zoals dinsdag gerapporteerd. Ondanks deze mogelijke winsten wordt Qualcomm in 2024 geconfronteerd met een potentieel marktaandeelverlies aan Samsung (KS:005930) en Huawei.

KeyBanc Capital voorspelt een ‘beat and raise’-situatie, veroorzaakt door spoedorders voor Android. Op de Snapdragon Summit 2023 presenteerde Qualcomm nieuwe AI-chips, met als doel zijn aanbod te diversifiëren en te concurreren met Nvidia (NASDAQ: NVDA) op het gebied van generatieve AI. Te midden van aanhoudende uitdagingen in de sector heeft Qualcomm in oktober 1.258 banen in Californië beëindigd. Het afgelopen kwartaal werden de winstverwachtingen van Qualcomm meer naar beneden dan naar boven bijgesteld, waarbij de omzetramingen ook grotendeels naar beneden werden bijgesteld. Wall Street- en Seeking Alpha-analisten adviseren overwegend een koopadvies voor Qualcomm.

De aandelen van Qualcomm zijn YTD met 1% gedaald en presteren slechter dan bredere indexen. De aantrekkelijke waardering kan echter worden gestimuleerd als het de verwachte winst in het vierde kwartaal van $1,92 per aandeel en een omzet van $8,55 miljard overtreft, zoals aangegeven door de Zacks ESP.

Apple (NASDAQ: AAPL) heeft daarentegen indrukwekkende aandelenprestaties neergezet met een stijging van 31% YTD. Er wordt verwacht dat het bedrijf in het vierde kwartaal een stijging van 8% op jaarbasis zal rapporteren naar $1,39 per aandeel, ondanks een verwachte lichte omzetdaling naar $88,79 miljard; Ook deze heeft de winstverwachtingen consequent overtroffen.

Beide technologiegiganten kampen met streng toezicht in China en staan klaar om hun financiële rapporten over het vierde kwartaal vrij te geven nadat ze hun partnerschap eerder dit jaar hebben verlengd.

InvestingPro-inzichten

In lijn met de recente gegevens van InvestingPro heeft Qualcomm, met een marktkapitalisatie van $121,63 miljard, een koers/winstverhouding van 14,14, wat duidt op een relatief gematigde waardering. De koers/winstverhouding van het bedrijf is vanaf het derde kwartaal van 2023 aangepast naar 12,33 voor de afgelopen twaalf maanden. Ondanks een omzetdaling van 8,44% over dezelfde periode slaagde het bedrijf er nog steeds in een brutowinst van $21,73 miljard te genereren, wat wijst op een efficiënte bedrijfsvoering.

Twee van de InvestingPro Tips die voor Qualcomm opvallen zijn onder meer de geschiedenis van consistente dividenduitkeringen en het hoge rendement op activa. Het bedrijf heeft zijn dividend al 21 jaar op rij verhoogd, een bewijs van zijn toewijding om kapitaal terug te geven aan de aandeelhouders. Bovendien opereert Qualcomm met een hoog rendement op activa, wat wijst op een efficiënt gebruik van zijn middelen om inkomsten te genereren.

Deze inzichten zijn vooral relevant gezien de aankomende winstaankondiging van Qualcomm over het vierde kwartaal en de potentiële impact op de aandelenkoers. Voor lezers die geïnteresseerd zijn in meer diepgaande analyses en aanvullende tips biedt het InvestingPro-platform in totaal 11 tips voor Qualcomm, die een uitgebreid beeld geven van de financiële gezondheid en het investeringspotentieel van het bedrijf.

Source: https://buystocks.co.uk/news/qualcomm-set-to-release-q4-financial-report-amid-industry-challenges/