Home » News » De aandelen van Tesla stijgen enorm nadat Elon Musk terugkwam uit China met een grote overwinning op Full Self-Driving.

De aandelen van Tesla stijgen enorm nadat Elon Musk terugkwam uit China met een grote overwinning op Full Self-Driving.

News Team

Nadat Elon Musk zondag een verrassingsbezoek aan China bracht, heeft Tesla naar verluidt een grote hindernis overwonnen in zijn doel om zijn rijhulptechnologie te introduceren op de grootste automarkt ter wereld.

Volgens meerdere mediaberichten hebben de Chinese autoriteiten zondag voorlopig het plan van Tesla uit Austin, Texas goedgekeurd om zijn Full Self-Driving (FSD) -technologie in het land te lanceren. De uitrol hangt af van een nieuw ondertekende overeenkomst met de Chinese technologiegigant Baidu en de inspanningen van Tesla om te voldoen aan de eisen voor de manier waarop het omgaat met gegevensbeveiliging en privacykwesties.

De technologie voor rijhulpsystemen is in China al ongeveer vier jaar beschikbaar, zij het met beperkte functies die de mogelijkheden ervan beperken vanwege zorgen over problemen met de gegevensbeveiliging. Musk vraagt goedkeuring om in China verzamelde gegevens naar het buitenland over te dragen om zijn algoritmen voor zelfrijdende voertuigen te trainen, meldt Reuters. Sinds 2021 heeft Tesla alle gegevens opgeslagen die zijn verzameld door zijn Chinese vloot van elektrische voertuigen in het land, zoals lokale toezichthouders vereisen.

De door de overheid gesteunde Chinese Vereniging van Autofabrikanten zei zondag dat Tesla’s Model 3 en Model Y voldoen aan de Chinese eisen voor gegevensbeveiliging.

Wedbush-analist Dan Ives, al jaren een Tesla-stier, noemde het bezoek van Musk aan China – en zijn ontmoeting met de Chinese premier Li Qiang – zondag een “keerpunt” en merkte op dat Tesla worstelt met een afnemende vraag en hevige binnenlandse concurrentie op de Chinese EV-markt.

“Als Musk toestemming van Peking kan krijgen om gegevens die in China zijn verzameld naar het buitenland over te dragen, zou dit een ‘game changer’ zijn rond de versnelling van het wereldwijd trainen van zijn algoritmen voor zijn autonome technologie”, schreef Ives in een nota aan investeerders.

Na vorig kwartaal slechte verkopen te hebben gerapporteerd, verlaagde Tesla vorige week de prijzen op een aantal van zijn modellen over de hele wereld, ook in China.

De drang om FSD te verkopen komt omdat Tesla’s technologie in de Verenigde Staten een nieuwe golf van kritiek onder ogen ziet. Federale toezichthouders zeiden vrijdag dat ze de terugroeping van meer dan 2 miljoen elektrische voertuigen door het bedrijf zouden onderzoeken vanwege problemen met Autopilot.

De National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) sloot ook haar bijna drie jaar durende onderzoek naar Autopilot af. Het stelde vast dat “voorzienbaar misbruik van het systeem door de bestuurder een duidelijke rol speelde” bij ten minste dertien ongevallen waarbij de technologie betrokken was en tot ernstige verwondingen en ten minste één dode leidden.

Tesla zal FSD inzetten met behulp van de navigatie- en kaartdiensten van Baidu, voortbouwend op een bestaand partnerschap dat sinds 2020 in de boeken staat. Baidu is een van de minder dan twintig gekwalificeerde leveranciers met China’s kaartreferenties op het hoogste niveau die van toepassing zijn op rijhulpprogramma’s, zoals FSD.

De aandelen van Tesla (NASDAQ: TSLA) stegen tijdens de maandagochtendhandel met 11,5%. De aandelenkoersen zijn de afgelopen weken in beweging geweest nadat Tesla maar liefst 20.000 werknemers had ontslagen, een rechtszaak over zijn Autopilot-systeem had afgehandeld, sombere winstcijfers had gerapporteerd en had toegekeken hoe drie leidinggevenden hun ontslag aankondigden.

Source: https://buystocks.co.uk/news/tesla-stock-is-soaring-after-elon-musk-came-back-from-china-with-a-big-win-on-full-self-driving/