Home » News » De aandelen van Vedanta stijgen met 15% vanaf het laagste punt in één jaar, ondanks verliezen in het tweede kwartaal

De aandelen van Vedanta stijgen met 15% vanaf het laagste punt in één jaar, ondanks verliezen in het tweede kwartaal

News Team

De aandelenkoers van Vedanta (NYSE: VEDL) Ltd heeft een stijging van 15% ervaren ten opzichte van het eenjarige dieptepunt van Rs 207,85 op 28 september, ondanks een nettoverlies in het tweede kwartaal van Rs 1.783 crore als gevolg van trage verkopen. De aluminium- en ijzer- en staaldivisies van het bedrijf hebben de marktvoorspellingen echter overtroffen.

In een opeenvolgende vergelijking slaagde Vedanta erin zijn nettoschuld met Rs 1.700 crore te verminderen tot Rs 57.800 crore. Moederbedrijf Vedanta Resources (VRL) bereidt zich voor op een schuldaflossing van $1 miljard die in januari 2024 moet plaatsvinden, aldus CLSA.

De wereldwijde makelaardij heeft Vedanta de rating ‘Outperform’ gegeven, maar stelde een aandelendoelstelling van Rs 230 voor, wat wijst op een potentieel nadeel. Systematix Institutional Equities verhoogde daarentegen de koers van Vedanta van de vorige Rs 317 naar Rs 323 per aandeel, waarbij het bedrijf werd gewaardeerd op 4,5 maal FY25 EV/Ebitda en rekening werd gehouden met lagere nettoschuldniveaus.

De makelaardij benadrukte ook de voordelen van een arbitrage-uitspraak en lagere belastingtarieven, die naar verwachting de uitstroom van contant geld in de komende vier tot vijf kwartalen zullen verminderen.

Kotak Institutional Equities uitte zijn bezorgdheid over mogelijke herfinancieringsproblemen als gevolg van de hoge mondiale rente, zwakke grondstoffenprijzen en hoge risicopremies. Het bedrijf waarschuwde ook dat Vedanta’s hoge schuldenlast en negatieve vrije kasstroom (FCF) toekomstige dividenduitkeringen mogelijk zouden kunnen beperken.

InvestingPro-inzichten

Op basis van realtime gegevens van InvestingPro opereert Vedanta met een aanzienlijke schuldenlast. Dit komt overeen met het rapport over Vedanta’s nettoschuldreductie, maar het bedrijf beschikt nog steeds over een aanzienlijk bedrag van Rs 57.800 crore. Bovendien verbrandt Vedanta snel geld, wat weerklank vindt in de zorgen van Kotak Institutional Equities over de hoge schuldenlast en de negatieve vrije kasstroom (FCF) van het bedrijf.

InvestingPro Tips suggereren ook dat het aandeel zich momenteel in het overboughtgebied bevindt. Dit kan een gevolg zijn van de recente stijging van de aandelenkoers met 15% vanaf het dieptepunt in één jaar. Ondanks deze zorgen blijft Vedanta een prominente speler in de sector van duurzame huishoudelijke artikelen, wat mogelijk de toekomstige prestaties zou kunnen beïnvloeden.

Voor uitgebreidere inzichten en aanvullende tips kunt u overwegen het productaanbod van InvestingPro te verkennen. In totaal zijn er 15 InvestingPro Tips beschikbaar voor Vedanta, die een grondiger inzicht bieden in de financiële gezondheid en marktpositionering van het bedrijf.

Source: https://buystocks.co.uk/news/vedanta-shares-climb-15-from-one-year-low-despite-q2-losses/