Home » News » De Aziatische leveranciers van Nvidia gaan voorzichtig vooruit nu de kwartaalresultaten opdoemen

De Aziatische leveranciers van Nvidia gaan voorzichtig vooruit nu de kwartaalresultaten opdoemen

News Team

De aandelen van de Aziatische leveranciers van NVIDIA Corp (NASDAQ: NVDA) stegen dinsdag, terwijl investeerders wachtten op belangrijke kwartaalresultaten van ‘s werelds meest waardevolle chipmaker, evenals op verdere signalen over de door AI geleide vraag, vooral in China.

Het Japanse Advantest Corp. (TYO:6857), dat chiptestapparatuur levert aan Nvidia, steeg met meer dan 3%, terwijl Taiwan Semiconductor Manufacturing Corp (TW:2330) (NYSE: TSM), of TSMC, 1,2% toevoegde aan de Taiwanese handel.

De Japanse fabrikant van chipapparatuur Tokyo Electron Ltd. (TYO:8035) steeg met 1,1%, terwijl de Zuid-Koreaanse SK Hynix Inc (KS:000660) en Samsung Electronics Co Ltd (KS:005930) respectievelijk 0,8% en 0,4% stegen. Het Japanse technologieconglomeraat SoftBank Group Corp. (TYO:9984), dat via zijn Arm (NASDAQ: ARM)-eenheid blootstelling heeft aan Nvidia, voegde 0,9% toe.

Nvidia zal zijn kwartaalcijfers over september bekendmaken nadat de Amerikaanse markt dinsdag is gesloten. Volgens schattingen van Investing.com zal het bedrijf naar verwachting een winst per aandeel van $3,36 boeken op een omzet van $16,18 miljard.

Nvidia heeft de afgelopen drie kwartalen consequent de verwachtingen overtroffen, waarbij het bedrijf een enorme toename van de vraag naar de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie aanhaalde. Het bedrijf ontwikkelt chips die specifiek worden gebruikt voor het ontwikkelen en aandrijven van AI-platforms, die hoge computervereisten stellen.

Sterke resultaten van Nvidia hebben consequent geleid tot een rally bij Aziatische chipfabrikanten, en waren ook een drijvende kracht achter een geweldige rally in Japanse aandelen dit jaar.

Nvidia heeft onlangs een nieuwe vlaggenschipchip voor AI-ontwikkeling onthuld: de H200. De aandelen van het bedrijf bereikten maandag een recordhoogte, vooruitlopend op de resultaten.

De nadruk zal vooral liggen op de vooruitzichten van Nvidia voor de vraag naar chips, aangezien het bedrijf dankzij AI een bredere neergang in de halfgeleiderindustrie grotendeels heeft weten te ontwijken.

Terwijl andere chipmakers – zoals TSMC en SK Hynix – hebben gewaarschuwd dat de AI-boom niet voldoende zal zijn om een bredere neergang in de sector te compenseren, heeft Nvidia grotendeels optimistische vooruitzichten voor de sector geboden.

Vooruitzichten voor China scherp na Amerikaans exportverbod

Nvidia’s opmerkingen over zijn Chinese markt zullen dinsdag in het bijzonder de aandacht krijgen, gezien het feit dat recente Amerikaanse beperkingen op de export van technologie naar China mogelijk een belangrijke markt voor het bedrijf dreigen te blokkeren.

Het Witte Huis had eerder dit jaar een verbod uitgevaardigd op de export van alle belangrijke AI-gerelateerde technologie naar China, waarvan het grootste deel bestaat uit Nvidia-chips. Het verbod werd in het voorgaande kwartaal afgedwongen en de gevolgen ervan begonnen al zichtbaar te worden onder Chinese bedrijven.

Onlangs waarschuwden de Chinese technologiegiganten Alibaba Group (NYSE: BABA) en Tencent Holdings Ltd (HK:0700) dat het verbod op de export van chips hun activiteiten dreigde te ontwrichten. Tencent zei dat het Nvidia-chips had opgeslagen, maar nu op zoek was naar nieuwe bronnen.

Source: https://buystocks.co.uk/news/nvidias-asian-suppliers-cautiously-advance-as-quarterly-results-loom/