Home » News » De Aziatische markten waren gemengd voorafgaand aan het kerstweekend; Tencent en NetEase kelderen in Hong Kong

De Aziatische markten waren gemengd voorafgaand aan het kerstweekend; Tencent en NetEase kelderen in Hong Kong

News Team

De markten in Azië en de Stille Oceaan waren vrijdag gemengd, waarbij uit de notulen van de vergadering van de Bank of Japan in oktober bleek dat bestuursleden debatteerden over hoe ze de verschuiving in hun rendementscontrolebeleid moesten communiceren.

De totale inflatie in Japan daalde van 3,3% in oktober naar 2,8%, het langzaamste inflatietempo sinds juli 2022.

De kerninflatie – waarbij de prijzen voor vers voedsel buiten beschouwing worden gelaten – kwam uit op 2,5%, in lijn met de verwachtingen van een peiling onder economen van Reuters, en lager dan het cijfer van oktober van 2,9%.

De Hang Seng-index in Hongkong kelderde bijna 2%, wat leidde tot verliezen in Azië toen de aandelen van de zwaargewichten Tencent en NetEase kelderden nadat China ontwerpregels had vrijgegeven over het terugdringen van overmatig gamen en uitgeven.

Afzonderlijk steeg de Chinese CSI 300 van het vasteland 0,19% en eindigde op 3.337,23.

In Australië daalde de S&P/ASX 200 marginaal, bleef tijdens de handelssessie grotendeels in de buurt van de vlakke lijn en sloot op 7.501,6.

De Japanse Nikkei 225 herstelde zich marginaal na grote verliezen in Azië op donderdag, waarbij de index eindigde op 33.169,05 en de Topix 0,45% won om te sluiten op 2.336,43.

De Zuid-Koreaanse Kospi maakte eerdere winsten ongedaan en eindigde de dag marginaal onder de flatline, terwijl de small-cap Kosdaq 0,56% daalde en eindigde op 854,62.

In de VS herstelden alle drie de belangrijkste indexen zich van de ene op de andere dag, waarbij de S&P 500 1,03% won en zich herstelde van de slechtste dag sinds september, toen de rally aan het einde van het jaar werd hervat.

Dat plaatst de brede marktindex ongeveer 1% van zijn slothoogte en 1,5% van zijn intraday-record.

De Dow Jones Industrial Average won 0,87%, terwijl de Nasdaq Composite 1,26% steeg naar 14.963,87.

Source: https://buystocks.co.uk/news/asia-markets-mixed-ahead-of-christmas-weekend-tencent-and-netease-plunge-in-hong-kong/