Home » News » De belangrijkste markten in de Golf stijgen in de vroege handel; Saoedi breidt verlies uit

De belangrijkste markten in de Golf stijgen in de vroege handel; Saoedi breidt verlies uit

News Team

De belangrijkste aandelenmarkten in de Golf gingen woensdag in de vroege handel hoger, op koers om een deel van de verliezen uit de vorige sessie goed te maken, hoewel de Saoedische index de trend om lager te handelen doorbrak.

De referentie-index.TASI van Saoedi-Arabië daalde met 0,4%, getroffen door een daling van 2,6% bij de grootste kredietverstrekker van het land, Saudi National Bank 1180.SE, en een daling van 1,5% bij Al Rajhi Bank 1120.SE. De index was dinsdag ruim 2% gedaald.

Het Internationale Monetaire Fonds verlaagde dinsdag zijn voorspelling voor de economische groei in Saoedi-Arabië voor 2024 naar 2,7%, waarbij een langzamer herstel werd voorspeld tegen de achtergrond van een lagere olieproductie, maar zei dat de niet-oliegroei dit jaar naar verwachting “robuust” zou blijven.

De regering van Saoedi-Arabië heeft staatsoliemaatschappij Aramco 2222.SE dinsdag opdracht gegeven zijn olie-expansieplan stop te zetten en zich te richten op een maximale aanhoudende productiecapaciteit van 12 miljoen vaten per dag (bpd), 1 miljoen vaten per dag onder het in 2020 aangekondigde doel.

De aandelen van Aramco daalden met 0,2%.

De olieprijzen – een katalysator voor de financiële markten van de Golf – daalden doordat de matige economische activiteit in China, ‘s werelds grootste importeur van ruwe olie, het sentiment woog, maar de prijzen waren op weg naar hun eerste maandelijkse stijging sinds september, omdat de toenemende conflicten in het Midden-Oosten de aanbodproblemen deden toenemen.

De belangrijkste aandelenindex van Dubai, .DFMGI, voegde 0,2% toe, geholpen door een stijging van 1,1% bij de vooraanstaande ontwikkelaar Emaar Properties EMAR.DU, terwijl Tecom Group TECOM.DU 2,2% steeg na een scherpe stijging van de jaarwinst.

In Abu Dhabi voegde de index .FTFADGI 0,1% toe.

De Qatarese benchmark .QSI steeg met 0,5%, terwijl Qatar Islamic Bank QISB.QA met 1,1% steeg.

Dinsdag zei Hamas dat het een nieuw voorstel voor een staakt-het-vuren en de vrijlating van gijzelaars in Gaza had ontvangen en bestudeerd, gepresenteerd door bemiddelaars na gesprekken met Israël, in wat het meest serieuze vredesinitiatief in maanden leek te zijn.

Source: https://buystocks.co.uk/news/major-gulf-markets-rise-in-early-trade-saudi-extends-loss/