Home » News » De aandelen van Renault verloren al vroeg winst na de U-bocht van de autofabrikant Ampere

De aandelen van Renault verloren al vroeg winst na de U-bocht van de autofabrikant Ampere

News Team

De aandelen van Renault draaiden de vroege winsten dinsdag terug, nadat investeerders het besluit van de Franse autofabrikant om plannen om zijn elektrische auto-afdeling Ampere op de beurs te zetten, verteerdten vanwege de omstandigheden op de aandelenmarkten.

Verschillende analisten zeiden dat ze het nieuws om de beursintroductie (IPO) te schrappen als positief beschouwden, en merkten op dat het verwateringsrisico voor de huidige aandeelhouders en de onzekerheid over de waardering te midden van uitdagende marktomstandigheden werd weggenomen.

Renault (EPA: RENA) had maandag ook gezegd dat het genoeg geld had om het zonder de beursnotering te doen en de ontwikkeling van Ampere zou blijven financieren totdat het in 2025 break-even bereikt.

Renault maakte in 2022 het voornemen bekend om in de eerste helft van 2024 door te gaan met een beursgang van Ampere, maar waarschuwde eind 2023 dat het niet door zou gaan als de waardering te laag zou zijn.

“Het annuleren van de beursgang van Ampere zou positief moeten zijn voor de huidige aandeelhouders, omdat het de verwatering vooraf minimaliseert… en een laag van complexiteit in de investeringszaak wegneemt”, aldus Jefferies-analisten in een notitie.

“Een organische oplossing voorkomt ook dat het management op een kritiek moment voor de sector wordt afgeleid en vergroot de geloofwaardigheid van het management op het gebied van kapitaalallocatie”, voegde ze eraan toe.

Berenberg-analisten zeiden dat de stap als positief kan worden gezien omdat “de feedback van aandeelhouders over de potentiële beursintroductie van Ampere over het algemeen negatief was, wijzend op de waarschijnlijke verwatering en onzekerheden met betrekking tot waardering, waardecreatie en waardeoverdracht tussen Ampere, de hoeksteeninvesteerders van de divisie en Renault Group”. .

Ze merkten ook op dat Renault benadrukte dat “recordmarges en een sterke kasstroomgeneratie waarschijnlijk zullen worden vrijgegeven bij de jaarresultaten van het bedrijf op 15 februari… Dit maakt het ophalen van kapitaal uit een potentiële beursintroductie van Ampere minder noodzakelijk”,

De aandelen van Renault stegen met 0,18% om 09.01 uur GMT, nadat ze eerder met maar liefst 5% waren gestegen.

Source: https://buystocks.co.uk/news/renault-shares-shed-early-gains-after-carmakers-ampere-ipo-u-turn/