Home » News » De Britse FTSE 100 verdwijnt als luxe, bankaandelen wegen zwaar

De Britse FTSE 100 verdwijnt als luxe, bankaandelen wegen zwaar

News Team

De Britse FTSE 100 daalde maandag, getroffen door een uitverkoop van luxe- en bankaandelen, terwijl matige bedrijfswinstvoorspellingen wogen op de FTSE 250-aandelen.

De blue-chip FTSE 100 daalde 0,4%, terwijl de midcap FTSE 250-index bij het sluiten vlak bleef.

De index voor persoonlijke goederen daalde met 4,4%, waarbij Burberry de verliezen met 5,7% breidde, nadat drie makelaars de richtprijs voor de luxeretailer hadden verlaagd nadat deze vorige week waarschuwde voor een verslechterende vertraging van de vraag naar luxegoederen.

“De grootste dalers op de FTSE100 van vandaag zijn lager als gevolg van downgrades van makelaars. Burberry-aandelen hebben hun recente daling voortgezet nadat ze door Goldman Sachs naar neutraal waren gedegradeerd vanwege bezorgdheid over verdere zwakte van de marges”, aldus Michael Hewson, hoofdmarktanalist bij CMC Markets UK. .

De best presterende schadeverzekeraars stegen met 1,3%, terwijl de banken met 1,8% daalden en vijf opeenvolgende dagen met verliezen boekten.

Kredietverstrekker HSBC verloor 2,2% nadat Exane het aandeel had verlaagd vanwege tegenwind op de marges.

Beleggers wachten op de Britse cijfers over de inflatie van de consumentenprijzen en de cijfers over de detailhandelsverkopen voor december, die beide later deze week verschijnen, voor meer duidelijkheid over de timing van de verwachte renteverlagingen.

De Bank of England lijkt een relatief agressieve uitschieter te zijn vergeleken met de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank, aangezien zij vasthouden aan hun ‘meer voor langere tijd’-beleidsretoriek.

Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan zullen beleggers de Amerikaanse bedrijfsactiviteitsgegevens voor de detailhandelsverkopen in januari en december nauwlettend in de gaten houden.

De aandelen van PageGroup daalden met 0,3% nadat de wereldwijde recruiter zijn jaarlijkse winstvoorspelling had verlaagd.

Crest Nicholson daalde met 0,8% nadat de huizenbouwer zijn jaarlijkse winstverwachting had verlaagd.

Ondertussen maakten de gemiddelde vraagprijzen voor Britse huizen de sterkste start van het jaar sinds 2020, volgens een sectoronderzoek dat suggereerde dat de vertraging in de sector zou kunnen afnemen.

Source: https://buystocks.co.uk/news/uks-ftse-100-slips-as-luxury-bank-stocks-weigh/