Home » News » Microsoft haalt Apple in als meest waardevolle aandeel ter wereld

Microsoft haalt Apple in als meest waardevolle aandeel ter wereld

News Team

Microsoft Corp. (NASDAQ: MSFT) heeft Apple Inc. (NASDAQ: AAPL) voor het eerst in meer dan twee jaar ingehaald als het meest waardevolle beursgenoteerde bedrijf ter wereld, omdat zorgen over de vraag naar smartphones op de aandelen van de iPhone-maker hebben gedrukt. afgelopen weken.

De in Redmond, Washington gevestigde softwaregigant steeg vrijdag met 1% naar $388,47 en eindigde met een marktwaardering van $2,89 biljoen. Ondertussen won Apple 0,2% en sloot af met een marktkapitalisatie van $2,87 biljoen. Het is voor het eerst sinds november 2021 dat Microsoft met een hogere waarde afsluit dan Apple.

“Als je de twee vergelijkt en contrasteert, is de groei die Apple laat zien niets bijzonders, terwijl Microsoft beter werk heeft verricht in het uitvoeren en aantonen van winstgroei”, zegt David Katz, chief investment officer bij Matrix Asset Advisors, dat posities bekleedt in beide landen. . “Microsoft heeft ook een veel duidelijkere routekaart met AI, en het heeft uitstekend werk verricht door te verwoorden hoe dit de groei zal versnellen en de langetermijnvooruitzichten nog aantrekkelijker zal maken.”

Hoewel beiden deel uitmaakten van de krachtige rally van de zogenaamde Magnificent 7 in 2023, zijn hun fortuinen dit jaar uiteengelopen. Microsoft is met 3,3% gestegen, ondersteund door aanhoudend optimisme over kunstmatige intelligentie, terwijl Apple met 3,4% is gedaald vanwege de toenemende zorgen over de groei ervan. Volgens gegevens van Bloomberg is het bedrijf getroffen door minstens drie verlagingen van de rating van analisten.

De minder gunstige kijk van Wall Street op Apple suggereert dat het niet verrassend zou zijn als Microsoft zijn pas ontdekte omvangsvoordeel zou behouden of zelfs zou voortbouwen. Het gemiddelde koersdoel van analisten voor Microsoft komt neer op een stijging van ongeveer 8% in de komende twaalf maanden, iets boven het rendementspotentieel van Apple. Een dergelijke winst zou ertoe leiden dat Microsoft de marktwaarde van $3 biljoen overtreft en zich bij Apple voegt als een van de slechts twee bedrijven die een dergelijke drempel bereiken.

Microsoft en Apple blijven veruit de grootste wegingen in de S&P 500, samen goed voor ongeveer 14% van de totale index. Weinig andere bedrijven benaderen ze qua omvang.

De waarde van oliegigant Saudi Aramco bedraagt iets meer dan $2 biljoen, terwijl Alphabet Inc. , Amazon.com Inc. en Nvidia Corp. allemaal boven de $1 biljoen gewaardeerd worden. Meta Platforms Inc., dat vorig jaar met bijna 200% steeg, komt daar het dichtst bij, net onder de drempel van een biljoen dollar.

Source: https://buystocks.co.uk/news/microsoft-overtakes-apple-as-most-valuable-stock-in-the-world/