Home » News » De enige hoop van beleggers is AI – omdat de inflatie kleverig zal blijven en de Fed de rente pas volgend jaar zal verlagen, zegt de CIO van Deutsche Bank

De enige hoop van beleggers is AI – omdat de inflatie kleverig zal blijven en de Fed de rente pas volgend jaar zal verlagen, zegt de CIO van Deutsche Bank

21 June 2023 Door News Team

Volgens de CIO van Deutsche Bank is het vinden van het volgende snelgroeiende beleggingsthema waarschijnlijk de enige echte hoop van beleggers op het genereren van positieve rendementen.

Christian Nolting zei dinsdag laat dat hij verwacht dat kunstmatige intelligentie en andere ontwrichtende technologieën nog dominanter zullen worden, terwijl andere aandelen het moeilijk hebben vanwege de aanhoudende inflatie en de Federal Reserve die de rentetarieven op een hoog niveau houdt.

“Heel belangrijk, ik denk dat dit is wat de toekomst van de markten zal zijn,” vertelde hij Bloomberg-radio. “Groeithema’s zullen op een gegeven moment misschien overdreven zijn, maar je zult ze altijd moeten vinden – want helaas zijn onze macro-economische groeivooruitzichten voor de komende jaren niet de beste.”

De opkomst van AI is een van de grootste verhalen op de markten in 2023, met aandelen als Nvidia die driecijferige winsten boekten dankzij een explosie van interesse in het investeringsthema.

De outperformance van de sector “is geen verrassing”, zei Nolting.

“[AI] was er eerder in auto’s en machines, maar ik denk dat het aan het begin van het jaar echt tastbaar werd”, voegde hij eraan toe. “Normaal gebeurt dat, dan kijken veel mensen daarnaar, werken ermee en ontdekken – ho, dit is iets dat de productiviteitsgroei echt kan verbeteren.”

De halsbrekende rally van aandelen – met een stijging van 14% voor de S&P 500 en een stijging van 31% voor de Nasdaq Composite year-to-date – kwam tot stand ondanks aanhoudende zorgen over stijgende prijzen en de impact van de renteverhogingen van de Fed.

Nolting is van mening dat aandelen vanwege die factoren een veel meer gematigde tweede helft van het jaar tegemoet gaan.

De kerninflatie zal “vast blijven zitten en niet snel terugkeren naar het altijd genoemde niveau van 2% vanwege hogere lonen”, zei hij tegen Bloomberg.

“Het ergste dat de centrale bank kan overkomen, is dat ze de rente verlagen om erachter te komen of de kerninflatie plakkerig is, en dan weer verhogen”, voegde Notling eraan toe. “Ik denk dat dat iets is dat we willen vermijden.”

Source: https://buystocks.co.uk/news/investors-only-hope-is-ai-because-inflation-will-stay-sticky-and-the-fed-wont-cut-rates-until-next-year-deutsche-bank-cio-says/