Home » News » De Europese markten dalen terwijl ECB-leden praten over renteverlagingen in Davos; Ocado stijgt met 7,6%

De Europese markten dalen terwijl ECB-leden praten over renteverlagingen in Davos; Ocado stijgt met 7,6%

News Team

Europese aandelen kenden dinsdag een negatieve start, omdat de markten zich bleven concentreren op nieuws en commentaar van het World Economic Forum in Davos, Zwitserland.

De regionale Stoxx 600-index daalde om 09.50 uur Londense tijd met 0,57%, omdat alle sectoren in het rood stonden. De banken leidden verliezen, met een daling van 1,47%.

Het jaarlijkse forum schakelt dinsdag een versnelling hoger met speciale toespraken van de Chinese premier Li Qiang, de voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen, de Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur Jake Sullivan en de Oekraïense president Volodymyr Zelenskyy.

Op het forum van dit jaar, getiteld ‘Rebuilding Trust’, zullen mondiale leiders uit het bedrijfsleven en de politiek elkaar ontmoeten in het Zwitserse skigebied om urgente economische en geopolitieke zaken te bespreken, variërend van inflatie en toeleveringsketens tot kunstmatige intelligentie, oorlog en veiligheidsuitdagingen.

De markten in Azië en de Stille Oceaan daalden van de ene op de andere dag, waarbij ook de Japanse aandelen hun recordrally sinds het begin van het jaar stopzetten.

Amerikaanse aandelenfutures stonden ook lager, omdat Wall Street wacht op de detailhandelsverkopen in december die woensdag verschijnen en op de bankwinsten die een beter beeld zullen geven van de toestand van de Amerikaanse consument.

Source: https://buystocks.co.uk/news/european-markets-fall-as-ecb-members-talk-rate-cuts-at-davos-ocado-up-7-6/