Home » News » De Toronto Stock Exchange maakt een stijging te midden van gemengde aandelenprestaties

De Toronto Stock Exchange maakt een stijging te midden van gemengde aandelenprestaties

News Team

Tijdens de handelssessie van donderdag zag de Toronto Stock Exchange (TSX) een lichte stijging en sloot op 20.116,66. De markt kende uiteenlopende resultaten onder de belangrijkste spelers in de financiële en energiesector, waarbij bedrijven als Manulife Financial (NYSE: MFC) Corp. hun aandelen met een half procent zagen stijgen. Sun Life Financial (NYSE: SLF) Inc. kende daarentegen een kleine daling ondanks aanzienlijke handelsvolumes.

In het energiedomein kenden de aandelen van Baytex Energy (NYSE: BTE) Corp. een bescheiden stijging. Dit werd echter gecompenseerd door een lichte daling van de aandelen van Gear Energy Ltd. en Caliber Mining Corp. Bovendien zag Tamarack Valley Corp. ook zijn aandelenkoersen dalen.

De handelsdag werd verder gekenmerkt door de ontwikkelingen in een grote overnameovereenkomst waarbij Origin Energy Ltd. betrokken was. Een consortium onder leiding van Brookfield Asset Management (TSX: BAM) Ltd., waartoe EIG behoort, kreeg te maken met een tegenslag in hun bod om Origin Energy over te nemen. De voorgestelde deal, ter waarde van 10,6 miljard dollar exclusief schulden, stuitte op weerstand van AustralianSuper, een grootaandeelhouder van Origin Energy. Het verzet van AustralianSuper heeft geleid tot het uitstel van de aandeelhoudersstemming die over de overname zou beslissen.

Het consortium had eerder zijn overnamevoorstel herzien in een poging aandeelhouders voor zich te winnen, door opties aan te bieden voor institutionele herinvestering of een alternatief plan voor de aankoop van activa. Ondanks deze inspanningen duidt de vertraging op aanhoudende onderhandelingen en discussies tussen belanghebbenden over de toekomst van Origin Energy.

Brookfield Asset Management zag de aandelenwaarde stijgen te midden van het nieuws, terwijl investeerders de implicaties van de uitgestelde deal verteerdten en de mogelijkheden voor institutionele aandeelhouders overwogen om te herinvesteren in het bedrijf als onderdeel van het herziene voorstel van het Brookfield-consortium.

Source: https://buystocks.co.uk/news/toronto-stock-exchange-edges-up-amid-mixed-stock-performances/