Home » News » De Japanse Nikkei eindigt hoger omdat chipaandelen Amerikaanse technologieaandelen volgen, en Fast Retailing weegt.

De Japanse Nikkei eindigt hoger omdat chipaandelen Amerikaanse technologieaandelen volgen, en Fast Retailing weegt.

News Team

Het Japanse Nikkei-aandelengemiddelde eindigde vrijdag hoger, nadat chipgerelateerde aandelen de Amerikaanse technologieaandelen van de ene op de andere dag volgden, terwijl een daling van Uniqlo-moederbedrijf Fast Retailing de winst beperkte.

De Nikkei .N225 steeg 0,21% naar 39.523,55 en boekte een wekelijkse winst van 1,41%.

De bredere Topix.TOPX steeg 0,46% naar 2.759,64 en steeg deze week met 2,11%.

“De Nasdaq was van de ene op de andere dag sterk, ondanks de stijging van de rente op Amerikaanse staatsobligaties, wat vertrouwen gaf aan beleggers”, zegt Shigetoshi Kamada, algemeen directeur van de onderzoeksafdeling van Tachibana Securities.

Amerikaanse aandelen sloten donderdag hoger, waarbij technologiegerelateerde momentumaandelen voorop liepen, nadat nieuwe economische gegevens de hoop deden herleven dat de inflatie in een afkoelende trend blijft na de sterke inflatiecijfers van de dag eerder.

De rente op staatsobligaties bleef echter stijgen, omdat de beter dan verwachte consumentenprijsindexcijfers twijfels deden rijzen over het vermogen van de Amerikaanse Federal Reserve om de rente dit jaar te verlagen. ONS/

Japanse chipgerelateerde aandelen stegen, waarbij Tokyo Electron 8035.T en Lasertec 6920.T respectievelijk met 1,49% en 2,97% stegen. Advantest 6857.T won 0,87%.

Vastgoedontwikkelaar Mitsui Fudosan 8801.T steeg met 7,82% en steeg daarmee het meest onder de Nikkei-componenten, nadat het plannen had aangekondigd voor aandeelhoudersrendementen, onder meer via een aandeleninkoop van 40 miljard yen ($261,22 miljoen).

Zijn concurrenten stegen, waarbij de Tokyo Tatemono 8804.T en Mitsubishi Estate 8802.T respectievelijk 7,61% en 6,92% stegen.

De vastgoedindex.IRLTY.T steeg met 5,2%, de hoogste van de 33 subindexen voor de sector van de Tokyo Stock Exchange.

“Nu we het bedrijfswinstenseizoen naderen, verwacht de markt aandeelhoudersrendementen van meer cashrijke bedrijven. Mitsui Fudosan heeft die verwachtingen naar boven bijgesteld”, voegde Kamada eraan toe.

Fast Retailing 9983.T daalde met 4,4% en woog het zwaarst op de Nikkei, nadat de eigenaar van het merk Uniqlo zijn bedrijfswinstvoorspelling voor het hele jaar ongewijzigd liet.

Van de 225 componenten van de index stegen er 157 en daalden er 66, waarvan er twee vlak bleven.

($1 = 153,1300 yen)

Source: https://buystocks.co.uk/news/japans-nikkei-ends-higher-as-chip-shares-track-us-tech-stocks-fast-retailing-weighs/