Home » News » De opkomst van Tesla en Apple duwt de Amerikaanse aandelenmarkt hoger in de aanloop naar de Fed-vergadering.

De opkomst van Tesla en Apple duwt de Amerikaanse aandelenmarkt hoger in de aanloop naar de Fed-vergadering.

News Team

De Amerikaanse aandelenmarkt was gisteren getuige van een positieve afsluiting, gesteund door aanzienlijke winsten op de aandelen Tesla en Apple, terwijl beleggers de ontwikkelingen in de aanloop naar de monetaire beleidsvergadering van de Federal Reserve nauwlettend in de gaten hielden.

De aandelen van Tesla stegen na berichten over vooruitgang bij het verkrijgen van goedkeuring voor een geavanceerd programma gericht op het helpen van bestuurders van elektrische voertuigen in China, de op een na grootste markt van het bedrijf.

Op dezelfde manier kenden de Apple -aandelen een opleving nadat er nieuws opdook over hervatte discussies tussen de technologiegigant en OpenAI over het potentiële gebruik van diens generatieve kunstmatige intelligentietechnologie.

Uit voorlopige gegevens blijkt dat de Standard & Poor’s 500-indexen met 0,32 procent (of 16,34 punten) zijn gestegen en op 5.116,30 punten zijn geëindigd. Ondertussen kende de Nasdaq Composite-index een stijging van 0,36 procent, of 57,14 punten, tot 15.985,04 punten, en de Dow Jones Industrial Average steeg met 0,40 procent, of 151,63 punten, tot 38.391,29 punten.

Te midden van deze winsten ondervonden de prijzen van goudfutures gedurende de handelssessie schommelingen voordat ze uiteindelijk tegen het einde stegen.

Terwijl marktdeelnemers reikhalzend uitkeken naar het besluit van de Federal Reserve over de rentetarieven, richtte de aandacht zich ook op de komende publicaties van cijfers, met name het rapport over niet-agrarische banensectoren in de Verenigde Staten, dat later deze week zal worden gepubliceerd. Met deze belangrijke gebeurtenissen in het verschiet bleven traders voorzichtig; ze onthielden zich van substantiële marktbewegingen en kozen ervoor de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten te houden.