Home » News » Amerikaanse aandelen stijgen, gestimuleerd door sterke winsten van Tesla; Fed-vergadering in focus.

Amerikaanse aandelen stijgen, gestimuleerd door sterke winsten van Tesla; Fed-vergadering in focus.

News Team

Amerikaanse aandelen stegen maandag, gestimuleerd door sterke winsten van de fabrikant van elektrische voertuigen Tesla, voorafgaand aan de laatste beleidsbepalende bijeenkomst van de Federal Reserve.

Om 09:35 ET (13:35 GMT) steeg de Dow Jones Industrial Average 60 punten of 0,2%, de S&P 500 steeg 15 punten of 0,3%, en de NASDAQ Composite steeg 68 punten of 0,4%.

De klapperende winstcijfers over het eerste kwartaal van de technologiegiganten Alphabet (NASDAQ: GOOG) en Microsoft (NASDAQ: MSFT) zorgden vorige week voor een rally onder de technologieaandelen, en deze positieve toon zette zich ook in de nieuwe week voort.

Het winstseizoen gaat door

Het kwartaalcijfersseizoen heeft zich maandag voortgezet, hoewel er de komende dagen nog grotere winsten worden verwacht.

De aandelen van Domino’s Pizza (NYSE: DPZ) stegen met 7% nadat de pizzaketen de verkoopverwachtingen voor het eerste kwartaal overtrof, omdat klanten gebruik maakten van de loyaliteitsprogramma’s van het bedrijf.

De aandelen van SoFi Technologies (NASDAQ: SOFI) daalden met meer dan 8% nadat het bedrijf voor persoonlijke financiering een teleurstellende voorspelling voor het tweede kwartaal had gepubliceerd, zelfs nadat het vorig kwartaal beter dan verwachte omzet en inkomsten boekte, grotendeels aangedreven door zijn financiële diensten en technologieplatformsegmenten.

Amazon (NASDAQ: AMZN), Coca-Cola (NYSE: KOF), Advanced Micro Devices (NASDAQ: AMD) en Eli Lilly (NYSE: LLY) zullen dinsdag hun winst rapporteren.

Bovendien stegen de aandelen van Tesla (NASDAQ: TSLA) met 11% nadat de Wall Street Journal meldde dat de EV-gigant voorlopige goedkeuring heeft gekregen van Beijing om zijn rijhulpsoftware in China te lanceren, waarbij gebruik wordt gemaakt van kaart- en navigatietechnologie van de Chinese technologiegigant Baidu (NASDAQ: TSLA): BIDU).

Fed-bijeenkomst in focus nu de renteverlagingen afnemen

Toch zal de activiteit in de eerste helft van deze week waarschijnlijk beperkt zijn, in de aanloop naar de beleidsbepalende bijeenkomst van de Federal Reserve deze week.

Er wordt algemeen verwacht dat de Fed de rente in mei ongewijzigd zal laten, en er wordt ook steeds meer verwacht dat de Fed pas in september of het vierde kwartaal zal beginnen met renteverlagingen, te midden van een aanhoudende inflatie en enige veerkracht in de Amerikaanse consumentenbestedingen.

De PCE-prijsindex van vrijdag, de favoriete inflatiemeter van de Fed, was voor maart warmer dan verwacht, wat de vrees deed rijzen dat de Fed weinig vertrouwen had om renteverlagingen door te voeren en dat de centrale bank de rente waarschijnlijk langer hoog zou houden.

Ruwe fouten op de hoop op vrede in het Midden-Oosten

De olieprijzen daalden maandag nadat de vredesbesprekingen tussen Israël en Hamas de zorgen over een breder conflict in het Midden-Oosten en de mogelijkheid van een verstoring van de bevoorrading uit de vitale regio wegnamen.

Om 09:35 ET werden de Amerikaanse futures op ruwe olie 0,6% lager verhandeld op $83,33 per vat, terwijl het Brent-contract met 0,4% daalde naar $87,82 per vat.

Een Hamas-delegatie zal maandag Caïro bezoeken voor gesprekken gericht op het veiligstellen van een staakt-het-vuren, vertelde een Hamas-functionaris zondag aan Reuters, waarbij de groep naar verwachting zal reageren op Israëls laatste voorstel voor een gefaseerde wapenstilstand in Gaza, dat zaterdag werd gepresenteerd.

Source: https://buystocks.co.uk/news/us-stocks-rise-boosted-by-strong-gains-from-tesla-fed-meeting-in-focus/