Home » News » De stijging van de Nvidia-aandelen gaat door terwijl het zich voorbereidt op de handelsupdate

De stijging van de Nvidia-aandelen gaat door terwijl het zich voorbereidt op de handelsupdate

News Team

Nvidia (NASDAQ: NVDA) maakt zich op om dinsdag haar prestaties over het derde kwartaal bekend te maken en investeerders staan er nog steeds achter na een enorm succesvol jaar voor de chipkrachtpatser.

In de nasleep van de sterke prestaties in het tweede kwartaal, waarbij de omzet steeg naar $13,5 miljard (£10,8 miljard), vooral dankzij een stijging van 171 procent in de datacenteropbrengsten, wil de computergigant zijn vooruitgang voortzetten.

Nvidia voorspelt in het derde kwartaal een omzet van ongeveer $16 miljard (£12,8 miljard) en een omzetgroei van 170 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Maar sectoranalisten hanteren een conservatievere schatting en voorspellen volgens Refinitiv een omzet van $12,6 miljard (£10,1 miljard).

Er wordt voorspeld dat de jaarlijkse omzet zal groeien van 27 miljard dollar vorig jaar naar een geschatte 49 miljard dollar in het huidige boekjaar, waarbij uiteindelijk wordt gestreefd naar 70 miljard dollar in 2025.

Michael Hewson, Chief Market Analyst bij CMC Markets UK, zei dat de omzetgroei van Nvidia tot nu toe “verbazingwekkend” is, maar waarschuwde voor een aantal uitdagingen die ons te wachten staan.

Ten eerste is Nvidia sterk blootgesteld aan China, dat 20 tot 25 procent van de datacenteromzet voor zijn rekening neemt. Afgelopen kwartaal kwam het grootste deel van de totale omzet uit het datacenter.

“Een ander risico”, zei hij, “is dat de concurrentie van Nvidia waarschijnlijk heviger zal worden, wat op de langere termijn druk op de marges zou kunnen uitoefenen.

“Het staat nu misschien op nummer 1, maar daar blijven zou een grotere uitdaging kunnen worden nu de aandelen dit jaar al met meer dan 200% zijn gestegen.”

Nvidia, dat momenteel bovenaan de S&P 500 staat, is opwaarts gericht en zijn aandelen zijn deze maand ruim 20 procent gestegen, waardoor vorige week $28 miljard aan marktkapitalisatie werd toegevoegd. Dow Jones Market Data Group denkt dat het op koers ligt voor het beste jaar sinds 2001.

AJ Bell-analisten Russ Mold en Danni Hewson zeiden dat Nvidia een lakmoesproef is geweest voor de bredere prestaties van de Amerikaanse aandelenmarkt in 2023.

“Siliciumchipaandelen zijn een goede gids voor de wereldeconomie vanwege hun alomtegenwoordigheid”, legden ze uit.

“Dit is een industrie die omzet 600 miljard dollar per jaar kost, en halfgeleiders zijn te vinden in alles, van smartphones tot servers, van robots tot slimme meters en van auto’s tot laptops.”

Hoewel de consultants Gartner en WSTS beiden verwachten dat de wereldwijde chipverkoop dit jaar met 10 tot 12 procent zal dalen, wordt voor volgend jaar een herstel van hetzelfde bedrag voorspeld.

Het komt op het moment dat Microsoft (NASDAQ: MSFT) de halfgeleiderstrijd betreedt en vorige week in Seattle twee nieuwe microchips onthulde. Eén daarvan, de Maia 100 kunstmatige intelligentie (AI)-chip, zou kunnen concurreren met Nvidia’s AI grafische verwerkingseenheden.

Source: https://buystocks.co.uk/news/nvidia-stock-surge-continues-as-it-preps-for-trading-update/