Home » News » Morgan Stanley ziet Edge AI als de volgende grote investeringstrend

Morgan Stanley ziet Edge AI als de volgende grote investeringstrend

News Team

Morgan Stanley (NYSE:MS) heeft Edge AI-technologie geïdentificeerd als een cruciaal element in de evolutie van realtime gegevensverwerking op apparaten zoals smartphones en slimme luidsprekers. De financiële instelling benadrukte het belang van deze technologie bij het mogelijk maken van geavanceerde functies zoals gezichtsherkenning, terwijl ook latentieproblemen worden aangepakt die van cruciaal belang zijn voor de gebruikerservaring.

Edge AI verwijst naar algoritmen voor kunstmatige intelligentie die lokaal op een hardwareapparaat worden verwerkt, in plaats van te vertrouwen op cloudservers. Deze aanpak kan de responstijden en het bandbreedtegebruik aanzienlijk verkorten, waardoor het een aantrekkelijk voorstel wordt voor zowel consumenten als bedrijven.

De sterke stijging van de vraag naar generatieve AI-toepassingen wordt erkend als een drijvende kracht achter investeringsmogelijkheden, vooral tijdens wat Morgan Stanley ziet als een herstellende hardwarecyclus. Generatieve AI, die technologieën omvat die nieuwe inhoud zoals afbeeldingen of tekst kunnen creëren op basis van aangeleerde gegevens, vereist robuuste verwerkingsmogelijkheden die Edge AI kan bieden.

Volgens de analyse van Morgan Stanley staan verschillende bedrijven klaar om deze aanval te leiden. Apple (NASDAQ: AAPL) heeft een prijsdoel van $210 toegewezen gekregen vanwege het energiezuinige silicium dat naar verwachting de Edge AI-toepassingen op zijn hele reeks apparaten zal verbeteren. Dell (NYSE: DELL) bereidt zich voor op een golf van met AI uitgeruste pc’s en heeft een prijsdoel van $ 89 gekregen in afwachting van de toegenomen vraag.

Andere bedrijven die op deze trend willen inspelen, zijn onder meer MediaTek, met zijn focus op systeem-op-een-chip-ontwerpen op maat voor Edge AI, met een beoogde waarde van 1.000 nieuwe Taiwanese dollars. Qualcomm (NASDAQ: QCOM) verbetert de mogelijkheden van Edge AI via zijn Snapdragon-lijn en heeft een waarderingsschatting van $119.

STMicroelectronics optimaliseert de lokale rekenkracht voor onder meer automotive-toepassingen, met een voorspelde waarde van 48 euro. Ten slotte loopt Xiaomi (OTC: XIACF) voorop bij de integratie van Edge AI in smartphones en heeft een verwachte prijs van 15 Hong Kong-dollars.

De focus op gedecentraliseerde werklasten voor gebruikersapparaten aan de rand van het netwerk wordt gezien als een manier om kosten te besparen en latentie te minimaliseren, waardoor het bereik van AI wordt uitgebreid naar de consumenten- en bedrijfswereld. Deze verschuiving naar gelokaliseerde verwerkingskracht markeert een belangrijke stap in de evolutie van het technologielandschap, met potentiële voordelen voor meerdere sectoren.

Source: https://buystocks.co.uk/news/morgan-stanley-sees-edge-ai-as-next-big-investment-trend/