Home » News » De Toronto Stock Exchange sluit iets hoger vanwege gemengde sectorprestaties

De Toronto Stock Exchange sluit iets hoger vanwege gemengde sectorprestaties

News Team

De Toronto Stock Exchange (TSX) kende een marginale stijging en sloot op 20.113,96 punten, een weerspiegeling van een dag met gemengde resultaten onder belangrijke sectoren en bedrijven. Ondanks de uiteenlopende uitkomsten van de aandelenprestaties wist de TSX aan het einde van de handelssessie een voorsprong van 3,99 punten te behalen.

Cineplex Inc. voltooide een belangrijke strategische stap door zijn Player One arcadegame-divisie voor $ 155 miljoen af te stoten aan OpenGate Capital. Deze verkoop leverde Cineplex niet alleen een aanzienlijke instroom van contant geld op, maar verzekerde ook de continuïteit van de dienstverlening door middel van een langetermijnservicecontract voor zijn entertainmentfaciliteiten, waaronder de locaties The Rec Room en Junxion.

Intussen presenteerde Goodfood Market Corp. zijn financiële kwartaalrapport, waaruit een aanzienlijke verbetering van de begrotingssituatie bleek. Het bedrijf rapporteerde een verminderd verlies van $3,7 miljoen vergeleken met een substantieel tekort van $58,4 miljoen in het voorgaande jaar. Dit werd bereikt ondanks een daling van het aantal actieve klanten en een daling van de netto-omzet, die daalde naar $37,2 miljoen. Goodfood Market vond echter enige verlichting in de hogere gemiddelde orderwaarden, wat hielp bij het stabiliseren van de financiële cijfers.

De handelsvolumes op de TSX brachten schommelingen in de aandelenkoersen van verschillende grote spelers aan het licht. De aandelen van Manulife Financial (NYSE: MFC) Corp. daalden en sloten op $26,09, nadat ze vier cent hadden verloren vanwege het hoge handelsvolume. De aandelen van Suncor Energy (NYSE: SU) Inc. daalden met zevenendertig cent om de dag af te sluiten op $45,05, terwijl de aandelen van Enbridge (NYSE: ENB) Inc. acht cent stegen en eindigden op $46,44.

Andere opmerkelijke bewegingen waren onder meer Great-West Lifeco Inc., waarvan de aandelenkoers een lichte daling kende en sloot op $43,56. De aandelen van Canadian Natural (NYSE: CNQ) Resources Ltd. kregen een zwaardere klap: ze daalden met $1,69 en sloten op $88,85. De aandelen van Crescent Point Energy (NYSE: CPG) Corp. daalden ook met veertien cent, waardoor de handelsdag eindigde op $9,49.

De handel van die dag onderstreepte het dynamische karakter van de markt, waarbij beleggers reageerden op bedrijfsnieuws en financiële rapporten die de aandelenwaarderingen in verschillende sectoren van de Canadese economie beïnvloedden.

Source: https://buystocks.co.uk/news/toronto-stock-exchange-closes-slightly-higher-amid-mixed-sector-performance/