Home » News » Aandelen breiden hun winst uit tot Thanksgiving, Nvidia daalt na de winstcijfers

Aandelen breiden hun winst uit tot Thanksgiving, Nvidia daalt na de winstcijfers

News Team

De aandelen stegen woensdag toen investeerders de inkomsten van AI-chipmaker Nvidia (NASDAQ: NVDA) verwerkten voorafgaand aan een handelspauze voor Thanksgiving op donderdag.

De technologie-zware Nasdaq Composite (^IXIC) en de S&P 500 (^GSPC) wonnen ongeveer 0,4%, terwijl de Dow Jones Industrial Average (^DJI) ongeveer 0,5% of ongeveer 185 punten steeg.

Nvidia verpletterde de verwachtingen van Wall Street wat betreft de langverwachte kwartaalcijfers, hoewel de reactie enigszins gematigd was omdat het bedrijf opmerkte dat Amerikaanse beperkingen op de chipexport naar China op de resultaten zouden drukken. Het aandeel daalde in de middaghandel ruim 2%.

Bij grondstoffen daalden de olieprijzen met ruim 4%, omdat de groep olieproducerende landen die bekend staat als OPEC+ een bijeenkomst uitstelde die gepland was om de productie te bespreken. De West Texas Intermediate (WTI) futures op ruwe olie herstelden zich uiteindelijk echter en daalden met ongeveer 1% tot net onder de $77 per vat.

Het AI-drama behield zijn greep op de markt toen, in een verbluffende ommekeer, OpenAI zei dat Sam Altman slechts enkele dagen nadat hij werd afgezet als CEO zal terugkeren. De ChatGPT-maker haalt ook nieuwe bestuursleden binnen, waaronder voormalig minister van Financiën Larry Summers, terwijl het probeert een muiterij onder het personeel te onderdrukken.

De beslissing wordt gezien als een belangrijke overwinning voor de belangrijkste OpenAI-ondersteuner Microsoft (NASDAQ: MSFT), die campagne voerde om het ontslag van Altman ongedaan te maken. De aandelen van de technologiegigant noteerden na de beweging ruim 1% hoger.

In individuele aandelen daalden de aandelen van Deere (DE) met ongeveer 3% in de nasleep van een sombere winstvoorspelling van de gigant voor landbouwmachines. De waarschuwing dat hoge financieringskosten de vraag zouden ondermijnen, weerkaatste een gemeenschappelijk thema in de resultaten van detailhandelaren.

Source: https://buystocks.co.uk/news/stocks-extend-gains-into-thanksgiving-holiday-nvidia-falls-after-earnings/