Home » News » De Twitter deal van $44 miljard staat nu in de wacht, aldus Elon Musk

De Twitter deal van $44 miljard staat nu in de wacht, aldus Elon Musk

Elon Musk heeft eerder ingestemd met de overname van Twitter in een deal ter waarde van $44 miljard.

Elon Musk, de CEO van Tesla en SpaceX, heeft eerder vandaag onthuld dat de deal van $44 miljard voor de overname van socialemediagigant Twitter in de wacht staat. Musk noemde de problemen met spam-accounts als de belangrijkste reden dat de deal in de wacht staat:

“Twitter-deal tijdelijk in de wacht in afwachting van details ter ondersteuning van de berekening dat spam/nepaccounts inderdaad minder dan 5% van de gebruikers vertegenwoordigen.”

Na deze aankondiging zijn de aandelen van Twitter tijdens de pre-market handelssessie van vrijdag met 17% gedaald. Op het moment van schrijven handelt TWTR op $37,40 na donderdag boven $45 te sluiten.

Twitter heeft nog geen commentaar gegeven op de laatste verklaring van Elon Musk.

De socialemediagigant schatte eerder deze maand dat spam en valse accounts in het eerste kwartaal van 2022 minder dan 5% vertegenwoordigen van zijn dagelijks actieve gebruikers waarmee inkomsten worden gegenereerd.

Twitter voegde eraan toe dat het bedrijf momenteel verschillende risico’s loopt totdat de deal met Musk is afgerond. Enkele van de risico’s zijn of adverteerders geld op het platform zouden blijven uitgeven.

Musk, ‘s werelds rijkste persoon, heeft verschillende veranderingen geschetst die hij van plan is door te voeren zodra hij de overname van het socialemediabedrijf heeft voltooid. Destijds verklaarde hij dat een van zijn prioriteiten zou zijn om “spambots” van Twitter te verwijderen.

Musk’s overname van Twitter komt voort uit de wens om het platform te verbeteren. Hij wees er bij talloze gelegenheden op dat Twitter een platform zou moeten zijn dat gebaseerd is op vrijheid van meningsuiting.

Eerder deze week zei Musk dat hij het verbod van Twitter op de voormalige Amerikaanse president Donald Trump zou terugdraaien wanneer hij de overname van het bedrijf voltooit, wat aangeeft dat hij van plan is om de moderatie van het platform te verminderen.

De CEO van Tesla heeft geld ingezameld bij tal van investeerders, waaronder de toonaangevende cryptocurrency-exchange Binance, om de overname van Twitter te financieren.