Home » News » Technologie aandelen kopen ten tijde van verbeterde waarderingen?

Technologie aandelen kopen ten tijde van verbeterde waarderingen?

De technologiesector zet zijn daling voort in 2022, en zelfs de grote technologienamen lijden. Is het tijd om de dip te kopen, of zal de uitverkoop op de markt doorgaan?

De Amerikaanse aandelenmarkt blijft corrigeren naarmate de verkrappingscyclus van de Federal Reserve op gang komt. Hoewel de verkrapping van de financiële voorwaarden niets verrassends is, is de uitverkoop behoorlijk agressief, gezien de manier waarop de Fed haar intenties ruim voor de renteverhogingen heeft gecommuniceerd.

De verschuiving van de technologiesector lijkt bijvoorbeeld op de prijsactie tijdens de technologiebubbel in de vroege jaren 2000. Sommige namen zijn meer dan 80% gedaald ten opzichte van hun hoogtepunten. Zelfs grote technologiebedrijven met solide winst- en groeivooruitzichten hebben een van hun slechtste jaren in de geschiedenis.

Het betekent dat de beurscorrectie verder gaat dan de winst- en groeivooruitzichten van de bedrijven. Dit is een algemene verkoop, hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door een verandering in de fundamentals en aangewakkerd door de verschuiving van de centrale bank in het monetaire beleid.

Daarom moet elke aankoop worden vermeden wanneer de prijzen in vrije val zijn. In plaats daarvan willen conservatieve beleggers misschien wachten op een verandering in de fundamentals of in de prijsactie

Amazon

Amazon is een van de grootste bedrijven ter wereld en 2022 is voor het bedrijf tot nu toe het slechtste jaar sinds 2008. De aandelenkoers bereikte een top van $3.600 en handelt nu $1.500 lager, of -36,8% YTD.

Facebook

Facebook heeft een nog angstaanjagender jaar achter de rug. Het is YTD met 43,9% gedaald en dit is het slechtste jaar ooit. Wat in het geval van aandelen van zowel Amazon als Facebook indrukwekkend is, is de scherpe, verticale daling van de hoogtepunten.

Het suggereert dat interne bedrijfsfundamenten weinig of niets te maken hebben met de daling. In plaats daarvan is dit een algemene uitverkoop in de technologiesector.

Andere technologieaandelen presteerden ondermaats in 2022

De twee eerder genoemde bedrijven zijn niet de enige bekende namen die glijden. Andere bedrijven met wereldwijde activiteiten en gezonde bedrijven hebben indrukwekkende verliezen geleden.

Bijvoorbeeld Tesla – een daling van 30,5% dit jaar, het slechtste jaar ooit. Ook Google beleeft zijn slechtste jaar sinds 2008, een daling van 21,6% YTD. Zelfs het machtige Apple daalde met 17,5%, ook het slechtste jaar sinds 2008.

Het kopen van de dip kan zinvol zijn wanneer een bepaalde naam daalt en de waarderingen verbeteren. Maar als verkopen gegeneraliseerd is, zoals nu het geval is, is het beter om nog even te wachten op de juiste gelegenheid.